15 Temmuz için Kazdağları'nın zirvesine tırmandılar

15 Temmuz için Kazdağları'nın zirvesine tırmandılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun organize ettiği '15 Temmuz'da 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi' tırmanışının Kazdağları etabı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur'un katılımı ile gerçekleştirildi. Başkan Uğur, Kazdağları'ndaki Sarıkız Tepesi'nde 180 dağcı ile bir araya geldi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 15 Temmuz şehitleri anısına organize ettiği, 15 Temmuz Zirve Tırmanışı Etkinliği'nin Kazdağları etabı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, dün  gerçekleştirildi. Edremit'in Zeytinli Mahallesi'nden Kazdağları Milli Parkı'na araçlarla giden katılımcılar, 1726 rakımlı zirve tırmanışı için belirlenen 1705 rakımlı toplanma alanında bir araya geldi. Kazdağları'nın zirvesi olarak bilinen Sarıkız Tepesi'nde zirve tırmanışı öncesi tören düzenlendi. 15 Temmuz şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. 

'ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Kazdağları 12 bin yıl geçmişe dayanan, kralların yürüdüğü, Sarıkız efsanesinin yaşandığı, oksijeniyle, doğasıyla, eşsiz güzelliğe sahip Balıkesir sınırları içinde olan cennet bir mekandır. 180 katılımcıdan 60'ı Balıkesirli. Diğer 120 dağcı da diğer illerimizden buraya geldi. Bizler, Balıkesir'i daha iyi tanıtmak istiyoruz. Balıkesir çok geniş bir coğrafyaya sahip, doğal gazellikleri zengin bir ildir. İşte biz de belediye olarak bu güzelliklerimizi, zenginliklerimizi, hem ülkemize, hem de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bundan sonra her zaman dağcılarımızın sponsoru Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olacaktır. Bugün 15 Temmuz. 15 Temmuz Şehitlerimizi anma, Kazdağları Sarıkız Zirve Tırmanışı'nı yapacağız. Tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Bu ülke için canını veren, kanını veren, bayrağı için şehit düşenleri minnetle anıyoruz." 

İNİŞ DE ZORLU OLDU

15 Temmuz Kazdağları Zirve Tırmanışı'na katılan dağcılık dernekleri, konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür plaketi verdi. Başkan Uğur da, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı adına, katılımcılara teşekkür belgesi verdi. 120'si farklı illerden gelen toplam 180 dağcı, jandarma ve sağlık görevlileri nezaretinde zirve tırmanışına başladı. Kayalık alanda yaklaşık yarım saat süren tırmanış zaman zaman dağcılara zor anlar yaşatırken, 1726 rakımlı zirveye ulaşanlar, bulutların üzerinden görünen Edremit Körfezi manzarasını doyasıya seyretti. Kazdağları ve Edremit Körfezi'nin güzelliklerine hayran kaldı. Dağcılar, zirvede bir süre dinlendikten sonra, anı fotoğrafları çektirdi. Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve ekibi dağcılarla birlikte objektiflere poz verdi. Zirve tırmanışının inişi de zorlu oldu. Tırmanış, tören alanına gelinmesiyle birlikte sona erdi.