Öz annesinin ağır işkencesine maruz kalan çocuğu polis kurtardı

Öz annesinin ağır işkencesine maruz kalan çocuğu polis kurtardı

Irak'ın Erbil kentinde 2 ay boyunca öz annesinin ağır işkencesine maruz kalan 8 yaşındaki erkek çocuğu polisler tarafından kurtarıldı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erbil'in Sefin Mahallesi'nde kocasından boşandıktan sonra ikinci eşiyle yaşayan bir anne, 3  erkek çocuğunun en küçüğü Yusuf Sabah'ı 2 ay kapattığı bir odada aç bırakıp işkence yaptı.

İşkence mağduru küçük çocuk polis ekiplerinin baskını sonucu  kurtarılarak, tedavi altına alındı.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sosyal İşler Bakanı Muhammed Hawdiyani, güvenlik güçlerinin ihbar üzerine eve düzenlediği baskında işkence gören ve bakımsızlık yüzünden 9 kiloya düşen Yusuf'un kurtarıldığını ifade etti.
 
Yusuf'un sağlığına kavuşmaya başladığını belirten Hawdiyani, "Hastanede kendisini bizzat ziyaret edip durumu hakkında bilgi aldım. Yusuf, taburcu edilince bakanlık tarafından koruma altına alınacak" dedi.

Oğlunu annesine 3 ay önce teslim ettiğini söyleyen Yusuf'un babası Sabah Selim ise, annesinin çocuğuyla görüşmesini engellediğini öne sürdü.
 
Selim, yetkililerden çocuğuna işkence eden eski eşinin en kısa zamanda yargılanıp cezalandırılmasını talep etti.
 
Emniyet kaynakları ise öz çocuğuna ağır işkenceler yapan kadının gözaltına alındığını, üvey babanın ise arandığını açıkladı.