2017 İstanbul'u: Esenyurt'ta 8 sokakta '4 gündür' elektrik yok!

2017 İstanbul'u: Esenyurt'ta 8 sokakta '4 gündür' elektrik yok!

Esenyurt İncirtepe mahallesinde yaklaşık 8 sokakta 4 gündür elektrik yok. Evlerinde hasta ve çocuk bulunduğunu belirten ve bu durumun derhal çözünmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, sokağa çıkarak caddeyi trafiğe kapattılar. Öte yandan dağıtıcı firma ile iletişime geçilmesine rağmen herhangi bir bilgi verilmediği öğrenildi.

Ardıl BATMAZ / YURT

Esenyurt İncirtepe mahalllesi İnönü caddesi ve Atalay caddesinde bulunan 259 260 273 274 275 276 245 46 47 48 49 sokaklarda 4 gündür elektirik yok. Vatandaşlar, elektrik kesintileri nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini, çocukların ve hastaların durumlarının giderek kötüleştiğini belirttiler. Kesintinin ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.

"ÇOCUKLAR DONMUŞ DURUMDALAR... CADDE TRAFİĞE KAPATILDI"

Konuya ilişkin YURT'a konuşan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, "İnsanlar sokağa çıkıyorlar, caddeyi trafiğe kapatıyorlar, çocuklar donmuş durumdalar, zor durumdalar. Esenyurt’un bir çok mahallesinde kontrolsüz yapılaşmadan dolayı altyapının yetersiz olmasından bu sorunları devamlı yaşıyoruz" dedi.

"NE BELEDİYE İLGİLENİYOR, NE BEDAŞ..."

Kesintiler ile ilgili vatandaşların BEDAŞ ve belediye ile iletişime geçtiğini aktaran Gökmen, "Alt yapısını kaldırmayan, plansız-programsız yapılanan bir şehir. Şehrimizin birçok mahallesinde olduğu gibi, sokaklarımızın, mahallelerimizin elektiriği yok. İnsanlarda zor durumda. Konuyla ilgili BEDAŞ ile vatandaşlarımız iletişime geçti. Yerel belediye ile de iletişime geçildi. Ama şu ana kadar hiçbir şekilde cevap yok, ses yok. Böylece duruyor. Ne belediye ilgileniyor, ne BEDAŞ yetkilisi ilgileniyor. İnsanlar mağdur durumda" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise yetkililere tepkilerini, "ekipleriniz arızaları/sorunları yan gelip yatarak mı gideriyor!" şeklinde belirttiler.