360 derece, karanlık gece TIR'ı Sivas'ta

360 derece, karanlık gece TIR'ı Sivas'ta

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntülerin 360 derece sanal gerçeklikle izlenebildiği TIR, Türkiye turu kapsamında Sivas'a geldi.

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntülerin 360 derece sanal gerçeklikle izlenebildiği TIR, Türkiye turuna çıktı.

Tuzla Belediyesince hazırlanan "360 derece, karanlık gece" sloganıyla darbe girişimiyle ilgili görüntülerin saat saat, üç boyutlu ve harekete duyarlı videoların sanal gerçeklik gözlüğüyle izlenebildiği TIR, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi jandarma binası önünde halkın ziyaretine açıldı.

TIR'ı ziyaret ederek sanal gerçeklik gözlüğü ile FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin videoları izleyen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmaması gereken bir gece olduğunu söyledi.

Aydın, "Bunu sıcak tutmak insanların bunu tekrar tekrar yaşaması ülke geleceği açısından son derece önemli. Biz de biraz önce o geceyi adeta yaşar gibi bir şekilde izledik.

Hem Ankara'da, hem İstanbul'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Gölbaşı'nda yaşanan o kara geceyi burada tekrar yaşattı arkadaşlar bize.

Bu gece hafızalarımızda çok taze.

Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hepimiz o izlediğimiz görüntüleri, o şehitlerimizin kendilerini mermilerin üzerine attıklarını, tankların önüne attıklarını hafızamızda canlı bir şekilde tutuyoruz" dedi.