4 bin oy farkının olduğu ilçede ahırlardan bile hayali seçmen çıktı!

4 bin oy farkının olduğu ilçede ahırlardan bile hayali seçmen çıktı!

Şırnak ve Samsun'un ardından, bu kez Çatalca'daki ahırdan seçmen çıktı.

Türkiye’nin dört bir yanından 'hayali seçmen' haberleri peşpeşe gelirken, bu defa da CHP Çatalca İlçe Başkanlığı, bölgelerinde tespit ettikleri “hayali seçmenler” hakkında açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Halil Muharrem Gök, yaptığı açıklamada; KİPTAŞ Konutlarında bulunan 2 bin 227 seçmenin bin 670’ine itirazda bulunduklarını ifade etti.

Geçen seçimlerde Çatalca Belediyesi'ni CHP’nin 4 bin civarında oyla aldığını hatırlatan Gök, AKP’nin önceki dönem Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi ve hâlihazırda AKP Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner’in kendisinin ve aile fertlerinin evlerinde 69 seçmen gösterildiğini ifade ederek, itiraz ettiklerini aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat ise konuyla ilgili şöyle söyledi:

“Listeler askıya çıktığı günden bu yana hassas bir çalışma yürüttüklerini, hem İstanbul’da hem de ülke genelinde halkın iradesinin sandıklara en doğru şekilde yansıması için tüm CHP örgütünün seferber olduğunu aktardı.”

'CHP’NİN ALDIĞI BELEDİYEYE YIĞMA SEÇMEN'
Çatalca bölgesinde, 3. Köprü bağlantı yolu üzerinde Kaleiçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir şantiyede hayali 850’yi aşkın seçmene rastladıklarını ifade eden Karabat şöyle devam etti:

“Çatalca sınırları içerisinde çok sayıda köy bulunuyor. İlçe örgütümüzün yürüttüğü özverili çalışmalar sonucu 680 seçmene itiraz ettik. Bugüne kadar sadece Çatalca sınırları içerisinde 3 bini aşkın yığma ve hayali seçmen tespit ettik. 2014 yerel seçimlerinde CHP ile ona en yakın rakibi arasında 4 bin civarında oy farkı olduğu dikkate alındığında bu tespitlerimizin ve itirazlarımızın ne kadar hayati olduğu ortaya çıkıyor.”

Seçim Kurulu’nun CHP’nin itirazlarını işleme koyduğu ve şaibeli işlemlerin düzeltileceği öğrenildi.

'AHIR VE SAMANLIKLARA SEÇMEN KAYDETMİŞLER'
Gazete Damga’nın haberine göre de, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, “Karamandere’de ahır ve samanlıklara seçmen kaydetmişler” dedi.

İnceğiz sapağı şantiye alanındaki konteynerlerde 430 olan seçmen sayısının 800 olduğunu öğrendiklerini dile getiren Gök, “Karamandere'de 96, Hallaçlı'da 338, Kabakça'da da 70-80 civarı köyde oturmayan seçmen var” diye konuştu. Karamandere’de ahır ve samanlıklara da seçmen kaydı yapıldığını belirten Gök, “En çok taşıma yapılan KİPTAŞ konutlarındaki bu adresleri bizzat gezdim. Dairelerin hiçbiri tamamlanmış değil. Kapıları bile yok” açıklamasında bulundu.

DAHA ÖNCE DE AYNI ŞİKAYETLER GELMİŞTİ
Daha önce HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Şırnak’ta bir ahırda dokuz seçmenin bulunduğunu öne sürmüştü.

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, 100 seçmenli bir mahallede fazladan 70 seçmen bulunduğunu fark ettiklerini söyleyerek, “Numarası olmayan ahıra, samanlığa seçmenler taşınmış” demişti.