4 parti ittifak kurduklarını açıkladı

4 parti ittifak kurduklarını açıkladı

2019 Seçimlerine giderken ittifak haberleri gelmeye devam ediyor. Anavatan Partisi öncülüğünde 4 parti ittifak kurduklarını açıkladı. Merkez Sağ'da yer alan Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Hak ve Adalet Partisi ile Adalet Partisi ittifak olduğunu açıkladı.

AKP ile MHP'nin 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapma kararının ardından yeni bir ittifak açıklaması daha geldi.

Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Hak ve Adalet Partisi ile Adalet Partisi ittifak kurduklarını açıkladı.

AKP ve MHP’nin ittifak teklifine CHP muhalefet şerhi düşerek; "Çoğulculuğu ve demokrasiyi yok ederek mühürsüz referandumla kurulan tek adam rejimini tahkim etme ve milleti tek tipleştirmek hedeflenmektedir. Çünkü bu metinle yasal zemini atılan, şimdilik AKP ve MHP’nin içinde yer alacağı gözüken ‘cumhur ittifakı’yla, millete tek tip kıyafet giydirilerek, siyaset kimliksizleştirilmek istenmektedir. Söz konusu bu ittifakın içindeki partilerden biri, parlamentodaki barajdan, öbürü yürütme organındaki barajdan kurtulmak için böylesine kirli bir ittifak icat edilmiştir." ifadelerine yer vermişti