5-1'lik mağlubiyet eski Bakanı da kızdırdı

5-1'lik mağlubiyet eski Bakanı da kızdırdı

Galatasaray'ın Başakşehir karşısında 5-1'lik mağlubiyet alması sosyal medyada gündeme oturdu.

Lider Galatasaray'ın dün Başakşehir karşısında aldığı 5-1'lik yenilgi eski Bakan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'i de kızdırdı. Faruk Çelik, twitter hesabından "Tudor Galatasaray’dan büyük değildir!" diye yazdı.

TUDOR MAÇ SONU NELER SÖYLEDİ?

Süper Lig'in 12. haftasında Medipol Başakşehir'e 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, Emmanuel Adebayor'u durduramamalarının sonucu belirlediğini söyledi.  Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Igor Tudor, Medipol Başakşehir'in kazanmayı hak ettiğini belirterek, "Bugün sonucu mükemmel oyunuyla Adebayor'un belirlediğini söyleyebilirim. Kendi takımımda ise birçok oyuncu gününde değildi." dedi.

Maça çift forvetle başlaması ve yenilen gollere rağmen oyuncu değişikliği yapmak için 79. dakikaya kadar beklemesiyle ilgili Hırvat çalıştırıcı, "Çift forvetle devam edip, gol bulma beklentim vardı. Bu nedenle de değişiklik yapmadım. Aslında 2-0 geride bitirdiğimiz ilk yarının ardından, ikinci yarıya iyi başladık ve golü de bulduk. Bence yediğimiz 3. gol, maçın kırılma anı oldu." diye konuştu.

ABARTILI BİR SKOR ORTAYA ÇIKTI

Igor Tudor, Medipol Başakşehir maçında alınan sonucun, lig tarihinde en fazla gol yenilen maçlar arasına girdiğinin aktarılması üzerine, şunları kaydetti:
"Abartılı bir skor ortaya çıktı. Bakıyorsunuz, ortada pozisyon yokken 2 gol geldi. Adebayor faktörü vardı. Sahada 5-1 kazanmayı hak eden bir Medipol Başakşehir yoktu. Kazanmalarının en büyük sebebi Adebayor'du. Rakibimiz bugün bizden daha iyiydi. Maçla ilgili bir analizim tabii ki var ama sizinle paylaşmayacağım. Soyunma odasında arkadaşlarımla paylaşıyorum. İlk başta kendim bireysel eleştirimi yapacağım. Sonrasında da oyuncularımla ilgili eleştirimizi yapacağım. Bunu da oyuncularımla paylaşacağım. Şu anda söylememiz gereken, rakibi tebrik etmek. İkinci yarı bizim sahamıza gelecekler. Lig için en önemli dönem mayıs ayı"

Galatasaray'ın önemli maçlarda istediği sonuçları alamaması konusunda Hırvat çalıştırıcı, "Önemli olan, mutlu sona ulaşabilmek ve şampiyon olabilmek. Daha önce de söyledim. Mayıs ayındaki maçlar şampiyonu belirleyecek." şeklinde konuştu.

Tudor, savunmanın solunda Martin Linnes yerine Iasmin Latovlevici'yi tercih etmesiyle ilgili, "Kadro yaparken en iyi onbiri seçmeye çalışıyorum. Sol bekte tercihimi böyle kullandım. Latovlevici'nin daha iyi olduğunu düşündüm." açıklamasında bulundu.

Milli maçlar dönüşünde takım performansının düştüğüne de değinen Tudor, "Milli maç aralarından sonra ne yazık ki hep deplasmanda oynuyoruz. Bizim için bu bir talihsizlik. Ayrıca ilk 11'deki 4-5 oyuncumuz da beklediğimiz performansı veremedi. Nihayetinde de böyle bir oyun ortaya çıktı." diyerek sözlerini tamamladı.