Ürdün:' ABD tarafından ağır baskıya maruz kalıyoruz'

Ürdün:' ABD tarafından ağır baskıya maruz kalıyoruz'

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına karşı çıkması nedeniyle Ürdün’ün ağır ekonomik baskıya maruz kaldığını söyledi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah “Kudüs’ün kimliğinin korunması için Avrupa ve Hristiyan dünyası ile yardımlaşmak gerektiğini İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da yapılan zirvesinde ve İslam Arap ülkelerinin liderlerine açıkladım” dedi.

Kral 2. Abdullah, Ürdün Üniversite öğrencileriyle yaptığı görüşmede, Kudüs konusundaki siyasetleri sebebiyle çok ağır iktisadi ve siyasi baskıya maruz kaldıklarını, Kudüs konusunda kendi taraflarına geçmeleri halinde ekonomik baskıların azaltacağı konusunda mesajlar aldıklarını söyledi.

Ürdün Kralı, Kudüs’ün "Müslüman ve Hristiyanların Kutsal şehri olduğunu", "Müslümanlara olduğu gibi İsrail’in Filistin’de kiliselere de baskı yaptığını" söyledi.

Ürdün Kralı II. Abdullah önceki gün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı ikili görüşmede, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin bütün dünyada kabul edilmesi için birlikte hareket edecekleri konusunda görüş birliğine vardıklarını açıklamıştı.