780 hakim ve savcının görev yeri değişti

780 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesiyle 780 hakim ve savcının görev yeri değişti

HSK görev yeri değişen hakim ve savcılar listesi merak ediliyor. Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSK üyesi Kenan İpek 780 hakim ve savcının yerinin değiştiğini duyurdu. İpek, mesajında "HSK 1. Dairesince 780 kişilik(hakim/savcı) yaz kararnamesi çalışması tamamlanmıştır. Adalet teşkilatımız ve Milletimiz için hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Son düzenlemelerin ardından yeni yapılanması tamamlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıdaki  hakim ve savcıyla ilgili yaz kararnamesindeki son rötuşları yaptı. Kararname ile 780 hakim ve savcının yeri değişti. Aralarında il başsavcıları ve Ağır Ceza Mahkemesi başkanları da var. Bazı başsavcılar görevden alındı.

32 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

Kararname ile Çağlayan ve Anadolu Adliyesi'ndeki başsavcı vekillerinin sayısı azaltıldı. İlk gelen bilgilere göre İstanbul'da Bakırköy Başsavcısı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcısının da görev yerleri değiştirildi. HSK'nın yaz kararnamesine göre 32 ilin başsavcısı değişti.

Bursa, Afyon, Kayseri, Tekirdağ Başsavcılarının görev yerleri değişti. Kayseri Başsavcısı Malatya Başsavcısı oldu.

HSK AÇIKLAMASI

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun resmi internet sitesinde yayınladığı bölge adliye ve adlî yargı ilk derece mahkemeleri 2017 yılı kararnamesine ilişkin duyuru şöyle:

"2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 03 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.
Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilân edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Atanma Talep Formu” nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz."