8 kahramana veda!

8 kahramana veda!

Batman'daki hain terör saldırısında şehit düşen 8 askerimiz ebediyete uğurlandı...

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün sabah terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 8 asker için cenaze töreni düzenleniyor. Batman'daki Hava Üs Komutanlığı'ndaki basına kapalı olarak düzenlenen ilk cenaze uğurlama törenine, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in yanısıra kamu kurum yöneticileri, askeri erkan, şehitlerin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit naaşlarının katafalka konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hamit Bal'ın yaptığı konuşmanın ardından, şehitler için dua okundu. Daha sonra da şehit uzman çavuşlar, Ömer Ulus Yiğit İzmir'e, Yahya Şen Kırıkkale'ye, Uğur Göksu Samsun'a ve Süleyman Aydın'ın cenazesi ise Isparta'ya uğurlandı.

ASKER KIYAFETLERİYLE UĞURLADILAR

Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Ankara'da gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehidin babası ve kardeşi cenaze törenine asker kıyafetiyle katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan protokol üyeleri camiye girişlerinde şehidin babası Ömer İnce, annesi Sündüz İnce ve kardeşine taziyelerini sundu. Cuma namazı sonrası şehit İnce için cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin yakınları gözyaşları dökerken, baba Ömer İnce şehit oğlunun arkasından el salladı. Şehit İnce'nin naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Elvankent Şehitliği'ne götürüldü. Öte yandan, şehidin babası ile kardeşinin törene asker kıyafetiyle katıldığı görüldü.

"SANA SÖZ VERDİM, DİMDİK AYAKTAYIM"

Samsunlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun tabutuna sarılan nişanlısı Nesrin Atağ, "Bizim hayallerimizi, umutlarımızı çaldılar" diyerek gözyaşı döktü. Şehit düşen jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için Samsun'un Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Törende şehit Göksu’nun yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Fidase Göksu ve nişanlısı Nesrin Atağ, tabutun önündeki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü.

Nişanlısının kamuflajını giyen ve tabuta sarılarak gözyaşı döken Nesrin Atağ, "Sana söz verdim. Dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Bizim hayallerimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar” diye konuştu. Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyitahmet Göksu ise kardeşinin tabutuna sarılarak, “Benim de evlatlarım var. Onları da asker olarak yetiştireceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim” şeklinde konuştu. İlçede bulunan Merkez Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için helallik alındı. Göksu daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi.

"OLMADI BÖYLE OĞLUM"

Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (24), memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Sedye üzerinde törene katılan şehidin annesi Ayşe Hekim, "Olmadı böyle oğlum" diyerek, gözyaşı döktü.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, dün devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, 7 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Hekim'in cenazesi, dün saat 19.25'te askeri uçakla Isparta'ya getirilip, Şehir Hastanesi'nin morguna konuldu. Bugün saat 11.00'de morgdan alınan şehidin cenazesi, Isparta Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile 15 kilometre uzaktalıktaki Kuleönü beldesinde, babaannesinin yaşadığı eve getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, babası Hasan, annesi Ayşe, eşi Arzu, kardeşleri Burak ve Beyza, babaannesi Ayşe Hekim ile dedesi Muhammet Özdemir ve çok sayıda kişi tarafından tekbirlerle karşılandı. Cenaze aracı, evin önünde bekletilerek, dua edildi ve şehidin yakınlarından helallik istendi. Duanın ardından şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na götürüldü. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen askeri tören ve cenaze namazına binlerce Ispartalı katıldı.

ŞEHİT YAKINLARI FENALAŞTI

Şehit Hekim'in annesi Ayşe Hekim, sağlık ekiplerinin kontrolünde sedye üzerinde alana getirildi. Şehit yakınları için ayrılan alanda sedyede bulunan, serum takılı Ayşe Hekim, "Olmadı böyle oğlum" diyerek, ağıt yaktı. Ali Hekim'in 25 gün önce evlendiği eşi Ayşe Hekim, gözyaşlarını tutamazken, tören sırasında fenalaşan şehit yakınları, sağlık ekiplerince sedyeyle alanda hazır bekletilen ambulanslara taşındı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen'in kıldırdığı namazının adından şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim'in cenazesi, Isparta Garnizon Şehitliği'ne toprağa verildi.

TABUTUNA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer (29), memleketi Balıkesir'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Dinçer'in cenazesi, ilk olarak doğup, büyüdüğü Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Bademli Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada dua yapılıp, helallik istenmesinin ardından şehit Dinçer'in Türk bayrağına sarılı tabutu, köy meydanına getirildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer için Bademli Mezarlığı karşısındaki meydanda cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin annesi ile babası oğullarının tabutuna sarılıp, gözyaşı dökerken, kardeşi ise yanlarından ayrılmadı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in cenazesi, kılınan namazın ardından Bademli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT NEŞET GÖK'ÜN CENAZESİ

Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün naaşı, cenaze namazının kılınacağı Reşadiye Camii’ne getirildi. Uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’na dün akşam getirilen Şehit Gök’ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri törenle karşılandı. Cenaze namazına Şehit Neşet Gök'ün yakınları ve protokol dışında katılmak isteyen vatandaşlar da cami avlusunu doldurdu. Batman’da PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve GATA’ya götürülürken uçakta şehit düşen Kırıkkaleli Uzman Çavuş Yahya Şen memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı