AA Denetim Kurulu Üyesi'nden Nevşin Mengü'ye ağır sözler:  Konuşunca cehaletin çıkıyor, sesini kes de...

AA Denetim Kurulu Üyesi'nden Nevşin Mengü'ye ağır sözler: Konuşunca cehaletin çıkıyor, sesini kes de...

AKP'li avukat ve AA Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Özyar, Nevşin Mengü'nün "Binali Yıldırım" eleştirisine hakaretle yanıt verdi.

Yurt Haber Merkezi

Gazeteci Nevşin Mengü, yerel seçimlere ilişkin Binali Yıldırımı eleştirdi. Mengü, kazanlara mazbatalarının verilmemesi ve günlerdir oyların yeniden sayılması üzerine "Binali Yıldırım bu yapılanlardan utanmıyor mu?" diye sordu.

Nevşin Megü'nün bu eleştirisi, bir AKP yandaşını harekete geçirdi. Avukat ve aynı zamanda Anadolu Ajansı Denetleme Kurulu Üyesi olan Mustafa Özyar, bu sürecin hukuki bir süreç olduğunu söylerek, öncelikle bir 'hukuk adamı' olduğunu unuttu.

Mengü'ye 'sesini kes de gazeteci sansınlar' diyerek açıklama gereği duyan Özyar, Anadolu Ajansı'nın seçim gecesi sonuçları açıklamamasına ise tepkisiz kaldı. Hem bir avukat hem de AA Denetleme Kurulu Üyesi olmasına rağmen, bu yapılanları hem hukuğa hem de mesleki kimliğine nasıl sığdırdığı merak konusu oldu. 

MUSTAFA ÖZYAR KİMDİR?

Mustafa Özyar, 1970 yılında Elazığ‘da dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu.

2005-2007 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Çeşitli illerde adli yargı hakimliği yaptı.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nda 2008 yılında çalışmaya başlayan Özyar, Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Ayrıca Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu üyesidir.

Anadolu Ajansı Denetim Kurulu Üyesidir.