ABD Büyükelçiliği'nden Öcalan posteri açıklaması

ABD Büyükelçiliği'nden Öcalan posteri açıklaması

ABD'den PKK elebaşısı Abdullah Öcalan konusunda kritik bir açıklama geldi; ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklamada Öcalan için, "saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" dedi

Suriye’deki PKK bağlantılı PYD-YPG’nin Rakka’yı IŞİD’in elinden aldıktan sonra açılan PKK elebaşısı Öcalan pankartı, Ankara’nın büyük tepkisine yol açmıştı. Ankara, Rakka operasyonu için PYD-YPG’ye büyük destek veren ABD’ye, açılan bu pankart nedeniyle tepki göstermişti.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de bu tepkiye karşılık yaptığı yazılı açıklama ile, yapılanı onaylamadığını ifade etti.

ABD Büyükelçilik resmi Twitter hesabından paylaşıyan açıklama şöyle;

“Rakka’nın özgürlüğüne kavuşturulmasının bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğuna ilişkin tavrımız açık olmuştur. Bütün taraflardan beklentimiz gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemler kaçınılmasıdır. ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, yabancı terör örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye’de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir.”