ABD'den 15 Temmuz mesajı

ABD'den 15 Temmuz mesajı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ''ABD, Türk demokrasisi ve demokratik kurumlarına sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etmektedir'' dedi.

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "ABD, Türk demokrasisi ve demokratik kurumlarına sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etmektedir. Temel özgürlüklere yapılan ısrarlı engellemeler, demokratik toplumun temellerini aşındırır. Zor zamanlarda, daha az değil, daha fazla sese ihtiyaç vardır" dedi. 

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan Dışişleri Sözcüsü Nauert'in 15 Temmuz mesajı şöyle:

"Bundan bir yıl önce, Türkiye'nin farklı siyasi görüş ve geçmişine sahip, cesur ve fedakar vatandaşları darbe girişimine karşı kendi demokrasilerini korumuştur. ABD, Türk demokrasisi ve demokratik kurumlarına sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etmektedir. Darbe girişimi sırasında yaralanan ve hayatını kaybedenlerin dostları ve yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Bugün ABD, demokratik toplumdaki hak ve özgürlüklerini korumak üzere sokağa çıkan tüm vatandaşların cesaretini takdir etmektedir. Bu eylemler bize demokrasinin muhafaza edilmesinin sebat, hoşgörü ve karşıt görüşleri gerektirdiğini ve temel özgürlükleri bunların koruduğunu hatırlatmaktadır. Temel özgürlüklere yapılan ısrarlı engellemeler, demokratik toplumun temellerini aşındırır. Zor zamanlarda, daha az değil, daha fazla sese ihtiyaç vardır"