ABD'nin İncirlik Üssü'nden çekileceği iddialarına flaş açıklama

ABD'nin İncirlik Üssü'nden çekileceği iddialarına flaş açıklama

ABD'nin İncirlik Üssü'nden çekileceğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlere, ABD Merkez Ordu Komutanlığı'nın (CENTCOM) Twitter adresinden cevap geldi.

Centcom’un attığı Tweet’te ABD’nin Türkiye’de bulunan İncirlik Hava Üssünden çekilmediği belirtilirken aynı zamanda ABD’nin Katar’da bulunan kara ve havacılık üssünden de çekilmediği açıklandı.

ABD’nin Ortadoğu’daki operasyon merkezlerinden olan İncirlik Üssü ve Katar’daki Al Udeid Havacılık Üssü’nde çok sayıda sivil ve askeri personel bulunuyor.

HAVA KUVVETLERİNDEN DE BİR AÇIKLAMA GELDİ

Aynı saatlerde ABD Merkez Hava Kuvvetleri Komutanlığının (AFCENT) da resmi Twitter hesabından “ABD’nin Türkiye ve Katar’daki İncirlik ve El Udeyd hava üslerinden ayrılıyor olduğunu iddia eden haberler gerçeği yansıtmıyor. Ortak güvenlik kaygıları ile mücadele etmek için birlikte çalışmamız gerektiği bir zamanda bu olumsuz haberler, bölgedeki müttefiklerimiz arasında güvensizliği besliyor” denildi. Pentagon daha önce de ABD’nin İncirlik’ten çekileceğine ilişkin haberleri kesin bir dille yalanlamıştı.

İNCİRLİK ÜSSÜ NE ZAMAN KURULDU ?

Avrupa’da taktik nükleer silahlar bulunduran altı NATO üssünden biridir. 1951 yılında inşaatına başlanan İncirlik Üssü, Aralık 1954’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri’nin hizmetinde ortak kullanıma açıldı