ABD: SDG ile ortaklığımızı sürdüreceğiz!

ABD: SDG ile ortaklığımızı sürdüreceğiz!

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, "SDG içindeki bir grubun onlara yaptığımız silah desteğini IŞİD dışında kullanmasına göz yummayız" dedi.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu.

IŞİD'in tamamen yenilgiye uğratılması ve geri dönüşünün engellenmesi için SDG ile ortaklığı sürdüreceklerini belirten Pahon, SDG içindeki bir gruba silah ve ekipman desteğini ancak kendilerine sağladıkları imkanları IŞİD dışında bir savaş için kullandıkları tespit edilirse kesmeyi gündeme alacaklarını söyledi.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Pahon'un açıklamaları şöyle:

IŞİD'in yenilmesi, kurtarılan bölgelerde istikrarın sağlanması, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönmesi ve IŞİD'in yeniden isyancı olarak geri dönmesinin engellenmesi için Suriye Demokratik Güçleri ile ortaklığımızı sürdüreceğiz.

Kürt unsurlarını da barındıran SDG’ye sağlanan silahların sınırlı ve IŞİD'le savaş misyonuna özel olduğu hususunda Türkiye’ye karşı her zaman açık olduk. Bu politikayla uyumlu olarak, IŞİD'in dönüşünü engelleyecek askeri gerekliliklerimiz elverdiği ölçüde askeri desteğe yönelik yeni düzenlemeleri gözden geçiriyoruz. Koalisyon tarafından sağlanan silah ve ekipmanın IŞİD'i yenme dışında bir hedef için kullanılmasına göz yummayız. Eğer herhangi bir kişi ya da grubun bu anlaşmayı ihlal ettiklerini tespit edersek bunu araştırır ve eğer uygunsa ekipman desteğini keseriz.

ABD olarak NATO müttefikimiz Türkiye’yi koruma hedefine bağlayız. Bu PKK’dan Türkiye’ye yönelen tehditlerle mücadele çabalarını da kapsıyor.