ABD vatandaşları Atatürk Havalimanı'ndan geri çevriliyor

ABD vatandaşları Atatürk Havalimanı'ndan geri çevriliyor

ABD ve Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından yasaklar kapsamında ABD vatandaşı yolcular Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'de girmek istedi fakat vize alamadılar.

ABD'nin aldığı kararın ardından Türkiye'de karşılık olarak ABD vatandaşlarına vize vermemeye başladı ve Atatürk Havalimanı'nda vize almaya çalışan ABD'li vatandaşlara izin verilmedi.

'HABERİM YOKTU'

THY'nin tarifeli seferiyle Washington'dan  İstanbul'a gelen ve Cape Town'a gidecek olan Romney  Edwards,  bekleme süresini İstanbul'a gezerek değerlendirmek istedi. Ancak  karşılıklı gerilimlerden sonra hayata geçirilen değişiklik nedeniyle vize alamayan Edwards gelişmelerden haberdar olmadığını belirterek "Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı. Gidene kadar İstanbul'u gezmeyi planlıyordum" dedi. 

'HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM'

Amsterdam üzerinden İstanbul'a gelen ve adını vermeyen başka bir ABD vatandaşı da vize alamadı.  Sık sık Türkiye'ye geldiğini söyleyen ABD vatandaşı kadın "Ben Türkiye'ye birçok kez geldim ve geliyorum. Benim için sürpriz oldu. Hayal kırıklığı yaşadım. Ne yapabilirim. İşlerimi düzenlemem gerek ve ne yapacağıma karar vermeliyim" diye konuştu.