Abdulkadir Selvi açıkladı: Erdoğan’ın vekillere talimatı ne oldu?

Abdulkadir Selvi açıkladı: Erdoğan’ın vekillere talimatı ne oldu?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vekillere verdiği talimatları yazdı. Erdoğan vekillere, "Allah bize bir imkân verdi. Onu değerlendirelim" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından partilerde hazırlık süreci başladı. Selvi, Erdoğan'ın vekillere "Seçimlerde çok çalışmamız lazım. Çalışırsak İstanbul seçimlerini kazanırız" dediğini aktardı. 

Selvi'nin yazısı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle iftardan sonra yaptığı konuşmayı, “Hadi şimdi biraz da içeri geçelim, dertleşelim” diye bitirmişti. Toplantı salonuna geçildi ve milletvekillerinin söz alarak görüş açıkladığı, sorular sorduğu toplantı başladı. Toplantıda 20 milletvekili söz alıp İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor, önerileri aktarıyor ve sorular soruyorlar.

Erdoğan iftardan sonra yaptığı konuşmada “AK Parti’yi kendi partisi olarak değil de heva ve heveslerine aracı olarak görenlerin bu çatı altında yeri yok” demişti. “Partisini zayıf düşürme pahasına kendi ajandalarını öne çıkaranlara izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz” diye uyarmıştı. Erdoğan’ın bu sözlerinin adresinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu açık. Erdoğan mesajını çok net bir şekilde verdiği için midir bilinmez ama AK Parti milletvekilleriyle ilgili toplantıda bu konu gündeme gelmiyor. Milletvekilleri Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu hakkında soru sormuyorlar.

Erdoğan, MKYK toplantısında YSK’nın iptal kararını izah ederken, bir anekdot yaşanıyor. Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, “Ölülere bile oy kullandırmışlar”deyince Erdoğan tebessüm ederek “Ali İhsan, ölüler oy kullanır mı?” diye takılıyor. Ardından da YSK’nın seçimleri sandık kurullarının teşekkülünden dolayı “tam kanunsuzluk”tan iptal ettiğini anlatıp “Bu işi seçmene doğru anlatmak lazım” diyor.

Milletvekilleriyle görüşmesinde de YSK kararının iyi anlatılması gerektiğinin altını çiziyor. Bir zarfta 4 oy varken neden sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edildiği gibi sorulara doyurucu yanıtlar verilmesini istiyor. AK Parti milletvekillerinde Erdoğan’ın İstanbul seçimlerine hâkim olduğu izlenimi oluşuyor.

ÖNEMLİ MESAJLAR

Erdoğan’ın AK Parti milletvekilleriyle toplantıda verdiği mesajları şöyle sıralayabiliriz:

1- Seçimlerde çok çalışmamız lazım. Çalışırsak İstanbul seçimlerini kazanırız.

2- Kendimizi doğru anlatalım. Haksızlığa uğrayan, oyu çalınan biziz.

3- Şov yapmayalım, samimi olalım.

4- Eski kampanyalarımızda olduğu gibi, ruberu, yüz yüze iletişim kuralım. Gönüllere girelim.

5- Hemşeri dernekleri önemli. Öncelikle İstanbul’da çoğunlukta olan 20 il var. Hemşerilerinizle irtibat kurun, bu hafta sonundan itibaren sahaya inin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının sonunda milletvekillerine işin ciddiyetini anlatmak adına “Allah bize bir imkân verdi. Onu değerlendirelim” diyor.

Yazının devamı için tıklayın...