Abdullah Gül, ANAP'tan mı aday olacak?

Abdullah Gül, ANAP'tan mı aday olacak?

Son KHK’lar sonrası ismi sıkça gündeme gelen ve özellikle AKP’nin hedefi haline gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili, Anavatan Partisi’yle görüşme halinde olduğu ve bu partiye geçeceği ileri sürülmesi siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Bugün birçok basın yayın organlarında yer alan bu haberin ardından, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi konuya açıklık getirerek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları o kritik gizli görüşmeyi sadece YURT'a anlattı.

GÖRÜŞME İSTANBULDA GERÇEKLEŞTİ

Görüşmenin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tahsis edilen İstanbul'daki evinde gerçekleştiğini ifade eden ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "Sayın Gül ile, yaklaşık iki saat baş başa görüştük. Görüşmeye ANAP Genel Başkan Yardımcımız Kazım Kumpasoğlu, Serdar Demirhan, Genel sekreterimiz Harun Çakı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Abdullah Kara'da katıldı “ dedi

ÜLKEMİZİ BU DURUMDAN KURTARACAĞIZ

Ülkemiz ve milletimiz adına çok önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden ANAP Genel başkanı İbrahim Çelebi, “Biz Türkiye'nin bugünkü geldiği konumdan rahatsız olan herkesi önemsiyoruz. Türkiye'nin demokrasi geleneği çok köklü bir ülke. Bu akıl tutulmasından mutlaka bir ortak uzlaşı ile, bir ortak akılla bu ülkeyi çıkartacağız. Bizim görüşmemiz ve arayışlarımız bu yöndedir. İnşallah bunu da başaracağız.” şeklinde konuştu.

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü;

ABDULLAH GÜL İLE BİR MÜZAKERE İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ DOĞRUDUR

“Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile ekim sonunda bir görüşmemiz gerçekleşti. Yaklaşık iki saat sürdü. İstanbul'da. Türkiye'nin gündemini değerlendirmek, tecrübelerinden yararlanmak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bize, Türkiye'de yaşanan süreçte bakış açısını, AKP ile ilgili sıkıntılarını ve kaygılarını anlattı. Çokta keyif aldık. Çok memnun olduk.

Bizim Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile bir müzakere içerisinde olduğumuz doğrudur. Bu yaşadığımız süreçten ülkemizi çıkartmak zorundayız. Sorumluluk sahibi bir parti ve siyasetçileriz. Türkiye bölgesel anlamda da kendisinin iç meseleleri anlamda da çok kritik bir süreçten geçiyor. Aklı selimin galip gelmesi lazım.

AKP'DE ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL YOK

Bu kadar yüksek tonda Sayın Cumhurbaşkanımız Gül'e hakaret etmek, ayrıştırma, Türkiyeyi daha çok sorunların içerisinden çıkılmaz hale getirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bence çok yapıcı bir uyarısı veya bir öz eleştirisi idi. Ona dahi tahammül edilmiyor.

Kurduğu partide, Abdullah bey o partinin ilk Başbakanı ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Yani bu kadar çok nezaket kokan bir eleştiriye dahi tahammül edilemiyorsa Türkiye'yi yönetenlerin nereye geldiğinin en güzel ispatıdır bu. Bunları doğru bulmuyoruz. Yani, bu partinin kurucusuna, bu partinin ilk başbakanına, bu partinin ilk Cumhurbaşkanına ve söylediği de çok doğru ve yerinde.

SİNİRLENDİKLERİNDE HERKESİ FETÖ'CÜ İLAN EDİYORLAR

Bu anılan kanun hükmünde kararnamenin içi açık olduğu ve Türkiye 'yi ne denli sıkıntılara sokacağı, iç ayrıştırmayı ve iç çatışmayı körükleyeceği aşikar. Sayın Gül diplomatik bir uslüple güzel bir şekilde dillendirdi. Ona dahi bu iktidarın tahammülü yok. Nereye gidiyoruz yani. En ufak bir eleştiriye tahammül edilmiyor. Ve hemen sinirlendikleri zamanda herkesi Fetö'cü ilan ediyorlar. Böyle bir yapıyı anlamakta güçlük çekiyoruz.

Ortak akıl ile bu sıkıntıdan çıkmamız lazım. Sayın Gül ile yaptığımız görüşmede Sayın Gül AKP ile ilgili sıkıntılarını anlattı bize. ANAP önümüzdeki günlerde ülkemizi bu sorunlardan çıkartacak bir çalışmanın içerisindedir. Türkiye'nin tamamını kucaklayacak, toplumun tüm kesimlerinden oy alabilecek bir oluşumun içerisindedir. 

SAYIN GÜL, BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR

Sayın Gül, Başbakanlık yapmış, Cumhurbaşkanlık yapmış, geçmişte Refahyol hükümeti zamanında etkin bakanlık yapmış büyük bir siyaset adamıdır. Uluslararası devlet tecrübesi olan bir siyasetçimiz ile biz her anlamda görüşürüz. Yapıcı makul her türlü çözümün içerisinde oluruz.

Görüşmede Genel Başkan Yardımcılarım vardı. Kazım Kumpasoğlu, Serdar Demirhan, Genel sekreterim Harun Çakı ve Merkez Kara Yürütme Kurulu üyemiz Abdullah Kara vardı. Çok keyif aldığımız bir görüşme oldu. Ülkemiz ve milletimiz adına çok önemli bir görüşme gerçekleştirdik.

Biz Türkiye'nin bugünkü geldiği konumdan rahatsız olan herkesi önemsiyoruz. Türkiye'nin demokrasi geleneği çok köklü bir ülke. Bu akıl tutulmasından mutlaka bir ortak uzlaşı ile, bir ortak akılla bu ülkeyi çıkartacağız. Bizim görüşmemiz ve arayışlarımız bu yöndedir. İnşallah bunu da başaracağız.”