İş adamının çıplak videolarını çekip şantaj yapmışlar!

İş adamının çıplak videolarını çekip şantaj yapmışlar!

Erzurum'da kaçırdıkları iş adamını soyup çıplak videoya çekerek zorla senet imzalatan 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Erzurum'da, iş adamı  İlhami Yılmaz'ı, silah zoruyla kaçırıp, zorla senet imzalattıkları, ardından da soyundurup videoya çektikleri iddia edilen 4'ü tutuklu, 5 sanığın yargılanmasına başlandı.  Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

ÇIPLAK VİDEOSUNU ÇEKMİŞLERDİ

Olay, 10 Haziran 2016 tarihinde  Horasan'da meydana geldi. İddiaya göre, Süleyman Paçal, Ekrem Babet,  Mehmet Çelik ve Tacettin  Aydın; kereste ticaretiyle uğraşan  İlhami Yılmaz'ı otomobile bindirip, gözlerini de bir havluyla bağlayarak, silah zoruyla kaçırdı. Daha önce  AkP Horasan İlçe Başkanlığı görevini bir süre yürüten işadamı Yılmaz'ı bir eve götüren kar maskeli şüpheliler, üzerindeki müşteri çeklerini zorla aldı. İddiaya göre, 4 kişi ayrıca, terör örgütü  PKK adına bu eylemi yaptıklarını söyleyip,  İlhami Yılmaz'a zorla senet de imzalattı. Ardından yine silah zoruyla  İlhami Yılmaz'ı soyundurup oynatan şüpheliler, bu anları da videoya kaydetti ve hakaretler etti.

SENETİ İMZALAYINCA SERBEST BIRAKMIŞLAR

Şüpheliler kendisini serbest bıraktıktan sonra gece yarısı evine dönen  İlhami Yılmaz, polise giderek başından geçenleri anlattı ve şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, şüpheliler Süleyman Paçal, Ekrem Babet,  Mehmet Çelik ve Tacettin  Aydın ile  Aydın'ı evinde saklayan Tuncay Gül'ü gözaltına aldı. Gül, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

5 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

Tutuklu 4 kişi ile Tuncay Gül hakkında  Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıkların 'birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mağdurun senet haline getirilebilecek bir kağıdı imzalamaya mecbur edilmesi suretiyle yağma' suçlarından 13 yıldan 25.5 yıla kadar; tutuksuz sanık Tuncay Gül'ün ise 'suçluyu kayırmak'tan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Davanın ilk duruşmasında, 5 sanık ile mağdur  İlhami Yılmaz ve avukatlar hazır bulundu. Mahkeme Başkanı  Muhammed Esad Özeren'in sorularını yanıtlayan sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

TUTUKLAMA KARARINA DEVAM EDİLDİ

İlhami Yılmaz'ın avukatı Fahrettin Özer ise olaydan sonra, 10 Ağustos 2016 tarihli istihbarat tutanağında; PKK/KCK silahlı terör örgütünün müvekkilini 'sözde' vergi kesmek suretiyle alıkoyabileceğine dair olayın tekrar yaşanabileceğinin yer aldığını vurguladı. Özer, dosya içerisindeki telefon kayıtlarında, sanıklar arasında çokça görüşme trafiğinin olduğunu ifade etti. Mahkeme, 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi.