Abdullah Gül'den sitem: 'AKP’liler de diğerleri de hukukumu korumadı'

Abdullah Gül'den sitem: 'AKP’liler de diğerleri de hukukumu korumadı'

Bugün açıklama yapacağını söyleyen Gül’ün ise sadece adaylık konusuyla sınırlı kalmayacağı konuşuluyor. İsmi etrafında yapılan tartışmalardaki ağır eleştiriler konusunda Gül’ün, “Benim hukukumu korumadılar. AKP’liler de, dışarıdakiler de korumadılar’ sitemini dile getirdiği belirtiliyor. Gül’ün, MHP Lideri Bahçeli’ye ise çok tepkili olduğu kaydediliyor.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, son bir haftadır siyaset gündeminin odağında yer alan ve bugün açıklama yapması beklenen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, sadece adaylık konusuyla sınırlı kalmayacağını, genel siyaset ve üslup konusundaki görüşlerini de anlatacağını kaydetti. Çevikcan, Gül’ün, kendisini ziyarete gelenler ve yakın çevresine, rahatsızlıklarını açık bir dille anlattığını aktardı.

Çevikcan, “Gül’ün sitemi ve AKP’nin yol haritası” başlıklı yazısının ilgili bölümünde, Saadet Partisi’nden dün yansıyan bilgilerin, Gül’ün aday olmayacağı şeklinde göründüğünü kaydetti. Çevikcan, şunları kaleme aldı:

“Bugün açıklama yapacağını söyleyen Gül’ün ise sadece adaylık konusuyla sınırlı kalmayacağı konuşuluyor.

Öğrendiğimize göre, Gül kendisini ziyaret edenlere ve yakın çevresine rahatsızlıklarını açık bir dille anlatmış.

İsmi etrafında yapılan tartışmalar sırasında kendisine dönük ağır eleştirileri, sadece son bir haftayla da sınırlı tutmayarak, “Benim hukukumu korumadılar. Ak Partililer de dışarıdakiler de korumadılar” sitemini dile getirmiş.

FETÖ vurgusu da yaparak, kendisine ağır eleştirilerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de çok tepkili olduğu belirtiliyor.

Gül’ün bugün yapacağını söylediği açıklamada, sadece adaylık tartışmasına ilişkin değil, genel siyaset ve üslup konusundaki görüşlerini de aktaracağı öne sürülüyor.”