‘Abdullah Gül olayı bitmiştir… Geçmiş olsun.’

‘Abdullah Gül olayı bitmiştir… Geçmiş olsun.’

KHK çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan okuduğu eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için ‘Bir liderlik sergileyemeyeceği kabak gibi ortaya çıkmıştır. Gül olayı bitmiştir’ yorumu yapıldı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, siyasete geri döneceği konuşulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “Olay bitmiştir” dedi.

Hakan, "Abdullah Gül olayı bitmiştir" başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “Abdullah Gül’den bir lider çıkmayacağı kabak gibi ortaya çıkmıştır” görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, her zaman olduğu gibi yine risk alarak Abdullah Gül’e meydan okuduğunu ve tavır almaya zorladığını belirten Hakan, “Abdullah Gül ise her zaman olduğu gibi yine risk almayarak ya da alamayarak bu büyük meydan okumaya karşı tek bir harf bile söylememiştir, söyleyememiştir. Bırakın en alt düzeyden bir dik duruşu, bir duruş bile ortaya koyamamıştır. Daha kendisine yönelik en ağır eleştiriler karşısında bile kendisini savunmayı beceremeyen biri halkın haklarını nasıl savunabilir ki? Geçmiş olsun! Bu şarkı burada bitmiştir” diye yazdı.