Abdullah Gül’e ‘Malum ziyarette ne konuşuldu, açıkla’ çağrısı

Abdullah Gül’e ‘Malum ziyarette ne konuşuldu, açıkla’ çağrısı

YURT yazarı Caner, Abdullah Gül’ün; Akar ve Kalın ziyareti ile ilgili doyurucu bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, “Malumun ilanına gerek yok demesin, sakın! Bu artık namus sorunu haline geldi” dedi. Caner, AKP Grup Başkan Vekili Turan’ın, “Bir lider Genelkurmay Başkanı ile görüştüğü için aday olmuyorsa, hiç olmasın ” sözlerinin, 'alaycı bir aşağılama' olarak sırıttığını kaydetti.

YURT yazarı Mustafa Ülkü Caner, muhalefetin çatı adayı olarak ismi tartışıldıktan sonra aday olmayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunması gerektiğini kaydetti. Caner, “Malumun ilanına gerek yok demesin sakın! Bu artık namus sorunu haline geldi” değerlendirmesinde bulundu.

ANAYASAL GÖREVİ

Caner, ‘Gül’e Gül’e’ başlıklı yazısında, Gül’ün adaylıktan vazgeçtiğine ilişkin açıklamalarının çok değerli olduğunu, ancak yetmeyeceğini belirtti. Mustafa Ülkü Caner, şunları kaleme aldı:

“Abdullah Gül’ün yine de Genel Kurmay Başkanı Akar ve  Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın ziyareti ile ilgili doyurucu bir açıklama yapması gerekmez mi? Ne konuşulduğunu, kendisinden ne istenildiğini açıklaması, kamuoyunu aydınlatması zaruri olduğu kadar, onun açısından anayasal ve demokrasi görevidir de.

Malumun ilanına gerek yok demesin, sakın! Bu artık namus sorunu haline geldi.

NEDEN VAZGEÇTİ?

O malum ziyarette neler konuşuldu da Abdullah Gül adaylıktan vazgeçti?

Kendisini bu kadar sorumlu hisseden ve yukarıdaki sorunları, kaygı ve korkuları sıralayan alelade bir kişi bile “bir şey yapmalıyım” der.

Hadi aday olmadı, hangi adayı destekleyecektir kendisi?

Sorun adayın kişiliği mi, yoksa parlamenter demokrasinin tekrar tesis edilmesi mi?

Hukuk devleti ve güçler ayrılığı mı, yoksa tek adam rejimine devam edilmesi mi?

Bu kadar vahim durum tespitlerinden sonra sorumluluk duygusuna sahip sıradan bir yurttaş dahi hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edebilir mi?

‘ZİYARET, MUHTEMELEN KASTEN SIZDIRILDI’

İşin ilginç yanı bu ziyaretin muhtemelen kasten sızdırılmasıdır.

Zira aksi halde bu kadar üst düzey ve dar bir buluşmanın gizli kalması çok kolaydır.

Verilmek istenen mesaj “Biz her şeye kadiriz. Asker tek adam rejimi adayının arkasındadır” mı?

Eski bir Cumhurbaşkanı da olsa, bir zamanlar en yakın (kardeş) “yol arkadaşı” ile böyle bir olay yaşanması AKP cenahında Fetö ile yol ayrışmasından sonraki belki de en büyük ayrışmadır.

Bu ayrışmaların sonu gelmeyecek de anlaşılan.

Nasıl gelsin ki? Bu daha başlangıç!

Nitekim AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan “…Bir lider Genel Kurmay Başkanı ile görüştüğü için aday olmuyorsa, hiç olmasın ” diyerek yangına körükle gitmiş olmuyor mu?

Hatta kanımca alaycı bir aşağılama bile sırıtıyor uzaktan.

Memleketimizin siyaset manzaraları, tapınma ile aşağılama arasında mekik dokuyor anlaşılan.”