Abdullah Gül'ün eski danışmanından önemli iddia: AKP'li muhaliflerin sabrı taştı

Abdullah Gül'ün eski danışmanından önemli iddia: AKP'li muhaliflerin sabrı taştı

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, AKP'li muhaliflerin harekete geçebileceklerini yazdı.

Abdullah Gül'ün eski danışmanı, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde AKP'li muhaliflerin sabrının taştığını dile getirdi. 

"AKP'de milletvekilliği de yapan ve Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdağ, vakit kaybetmeden İstanbul seçimlerinde ağır yenilgi alan AKP'yi eleştirdi." diyen Takan, yazısında " Objektif bir şekilde görmek gerek, rüzgar, tüm kuvveti ile  CHP'nin arkasında esiyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve yerli/millî sol, ülkenin her kesimini sevgiyle  kucaklayan, sorun değil çözüm üreten çıkışında  samimi olduğunu göstermeye devam ederse, ister erken ister zamanında olsun, millet vıcıklaşan, bayağılaşan merkez sağ anlayışa esaslı bir şamar atacak!... Bu derste onlara çok lazım" ifadelerine yer verdi. 

Yazının ilgili bölümleri şöyle: 

(...)Seçimde galip gelen isim neden kazandı?.. Kaybeden ne hatalar yaptı?.. Bunlar seçim klasiklerimizdir. Çoğu zaman beylik laflardan öteye gitmez. Öznellik hep işin içerisindedir. Konjonktüre göre değişen çıkarlarda... İleriye dönük yeni hesap ve kazanç arayışlarında... Çok dikkatle önümüze bakmalıyız. Türkiye için!.. Vakit kaybetmeden... Türkiye, uğradığı ağır hasarları en kısa sürede  nasıl giderir?.. Türkiye, sadece belirli bir zümrenin veya ailenin değil, herkesin mutlu, güvenle,insanca  yaşadığı bir ülke  haline nasıl getirilir?.. Çocuklarımıza, yaşanabilir bir ülke bırakabilmek adına neler yapılabilir?.. Bunlara kafa yormalıyız... Birbirimize güveni yeniden tesis etmeliyiz... Devletin harap olan kurumlarını onarıp eskisinden  daha iyi hale getirebilmek için  çözüm üretmeliyiz. Bana göre değil, bize göre anlayışıyla!..

...

AKP iç muhalefetinde son durum ne?.. AKP'de milletvekilliği de yapan ve Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdağ, vakit kaybetmeden İstanbul seçimlerinde  ağır yenilgi alan  AKP'yi eleştirdi. Özdağ, "Bu seçimin sonuçları İstanbul ile sınırlı kalmayacaktır. Başka siyasi yansımaları da olacaktır" dedi. Özdağ, seçim sonuçlarına göre İstanbul'dan sonra AKP'nin düşüşünün diğer illerde de devam edeceğini belirterek, Ahmet Davutoğlu'nun sloganı olan "ya yeni hal, ya yeni hal" sözlerini kullandı. Özdağ'ın  sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, "Davutoğlu'nun kararlılığının teyidi" olarak yorumlandı. Ali Babacan'ın Ankara'da  geçen Cumartesi günü katıldığı bir düğünde, "Önümüzdeki hafta yoğun  istişarelere başlayacağız" değerlendirmesi AKP kulislerinde yeni yorumlara yol açtı. İddialar şöyle; "Ahmet Davutoğlu parti kurarsa en az 30-35, Ali Babacan parti kurarsa  40-45 civarında milletvekili AKP'den kopar". Babacancılar, "Eğer Ali bey bir parti kurmazsa, hepimiz Davutoğlu'nun peşine gideriz diyorlar. Anlayacağınız, 23 Haziran'ın ardından 80 civarında milletvekilinin AKP ile yolları ayırabileceği konuşuluyor...

Bir diğer konu;

Seçimin kaybedeni ve de kaybettireni Doktor Devlet Bahçeli her ne kadar ilk akşamdan "istemezük" açıklaması yapsa da erken seçim tüm sıcaklığı ile gündeme girdi. "Bu böyle gidemez" diyenler, önümüzdeki sonbahara erken seçimin kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor. AKP içinden kopmalarla oluşacak  yeni parti/partiler Türkiye'nin sorunlarına çözüm olur mu?..  Sorunun cevabı, hayır!.. Bu cevabı ben vermiyorum, 31 Mart ve 23 Haziran tarihleri verdi. Bence bu seçimlerin en önemli sonucu da bu. Millet, AKP içinden önerilen her türlü formüle kesin bir tavırla kapılarını kapattı. Objektif bir şekilde görmek gerek, rüzgar, tüm kuvveti ile  CHP'nin arkasında esiyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve yerli/millî sol, ülkenin her kesimini sevgiyle  kucaklayan, sorun değil çözüm üreten çıkışında  samimi olduğunu göstermeye devam ederse, ister erken ister zamanında olsun, millet vıcıklaşan, bayağılaşan merkez sağ anlayışa esaslı bir şamar atacak!... Bu derste onlara çok lazım!..