Abdüllatif Şener'den Abdullah Gül açıklaması: 'Olmaz'

Abdüllatif Şener'den Abdullah Gül açıklaması: 'Olmaz'

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener, siyasi kulislerde Abdullah Gül'ün adının 'muhalefetin çatı cumhurbaşkanı adayı' olarak geçmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Tartışılıp bir kenara konulmuş opsiyon olarak kalacaktır” dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener, muhalefetin ortak aday arayışında adı geçen Abdullah Gül için, “Bu trafiğin sonunda aday olabileceğini zannetmiyorum, ne ortak aday olarak çıkabilecektir ne de bu partilerden birinin adayı olarak çıkabilecektir. Bu bir tartışılıp kenara konulmuş bir obsiyon olarak kalacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Şener, T24’ün sorularını yanıtlarken, OHAL’in en kısa zamanda kaldırılmasını savunan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi gibi diğer partilerin aynı zamanda 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunda çıkan hayır oylarını da saydıklarını ifade etti. Şener, “Bir yılı aşkın süredir hayır oylarını sayacaksınız sonra hayır diyeceğini bile söylemeyen net hangi yönde oy verdiği henüz bilinmeyen Gül’ü gelip aday yapacaksınız bu bir yıllık konstrasyonu bozar, seçmeni rahatsız eder” diye konuştu. Şener, özetle şu görüşleri dile getirdi:

‘KENARA KONULMUŞ OPSİYON’

Abdullah Gül üzerinde bir yoğunluk var. Bunu Saadet Partisi  (SP) gündeme getirdi,  CHP ile konuştu,  Sayın Temel Karamollaoğlu İYİ Parti ile de konuştu bunu ama Meral Hanım ortak aday olarak Gül’ü uygun görmüyor ve kendi adaylığını açıkladı. Bugün İYİ Parti ile CHP arasında görüşme olacak. Temel bey de Abdullah Gül’le konuşacak bu trafik devam ediyor ama trafiğin sonunda ne çıkar; bu trafiğin sonunda Gül’ün aday olabileceğini zannetmiyorum. Ne ortak aday olarak çıkabilecektin ne de bu partilerden birinin adayı olarak çıkabilecektir. Bu bir tartışılıp kenara konulmuş bir obsiyon olarak kalacaktır diye düşünüyorum.

İnsanları rahatsız ederek seçime girilmez, bir coşku bir sinerji meydana getirerek girmek lazım bunu siyasi partiler de en iyi şekilde bilirler. Bilirler ama bu kadar trafiği neden yapıyor derseniz; partilerden biri istiyor o partiye de muhalefet cephesinde tutmak için önerisine değer vermek lazım en azından tartışmak lazım. Yeri geldiğinde de parti kurullarımız ve örgüt bu adayı uygun görmüyor diye yine ortak bir biçimde yollarına devem etmeleri gerekir bunu yapıyorlar bence.”