Abdüllatif Şener'in bu sözleri çok konuşulacak

Abdüllatif Şener'in bu sözleri çok konuşulacak

Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Şener konuşmasında, bıraktığı dönemdeki Türkiye ekonomisi ile bugünün ekonomisini karşılaştırdı. Kendisinin ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olduğu dönemde doların 1.10 TL seviyesinde olduğunu belirten Abdüllatif Şener gelinen noktada milli paranın değerinin 4 kat düştüğünü söyledi. "Cumhuriyet tarihi boyunca kişi başına milli gelirin 10 yıl sonra düştüğü hiçbir dönem olmamıştır." dedi.

Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında söylediği ‘adam yerine koyulmayan bir referans, siyasette kıymeti olmayan bir adam' sözlerine yanıt verdi. Yaptığı açıklamada ekonomi hakkında da açıklamalarda bulunan Şener, hükümeti eleştirdi.

“EKONOMİ YÖNETİMİNİ BİZ YAPARDIK, SAYIN ERDOĞAN YAPMAZDI”

“Benim dönemimdeki ekonomik rakamlara bakın, ben bıraktıktan sonraki ekonomik rakamlara bakın.” diyen Abdüllatif Şener, “Ben ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısıydım. Ve ekonominin koordinasyon kurulu başkanı bendim. Ekonomi ile ilgili bakanlar ekonomi, bürokratları benim yönetimimde toplanırdı. Ekonomi yönetimini biz yapardık, Sayın Erdoğan yapmazdı. Tamamiyle bana bırakmıştı.” dedi.

“MİLLİ PARANIN DEĞERİNİ 4 KAT DÜŞÜRDÜNÜZ”

O dönemde 1.60 kuruştan alınan doların, kendisi bırakırken 1.10 kuruşa düştüğünü söyleyen Şener, “Benim bıraktığım aydan itibaren bu güne kadar dolar sürekli artmıştır. Ama ben görevdeyken sürekli düşmüştür. 10 sene sonra 4 lira 30 kuruşa çıkmıştır dolar. (Programın yayınlandığı dönemde kur 4.30 seviyesinde bulunuyordu) Yani milli paranın değerini 4 kat düşürdünüz. 10 sene önce ben bırakırken eski seri hesaplarla milli gelir 9 bin 247 dolara ulaşmıştı. 10 yıl sonra eski seriye göre son verdikleri rakam 2016’dır; 2016’da 10 yıl öncesine göre 235 dolar düşürdüler, şimdi 2017’de de kişi başına milli geliri 286 dolar daha düşürdüler. Yani benim 10 sene önce bıraktığım kişi başına milli gelir 10 yıl sonra bugün 521 dolar daha düşüktür. Siz bu ekonomiyi nasıl böylesine kötü idare ettiniz de 10 yıl sonra milli geliri 500 doların üzerinde düşürdünüz?” ifadelerini kullandı.

“10 YILLIK PERİYOTTA MİLLİ GELİRİ SÜREKLİ DÜŞÜRDÜLER”

Cumhuriyet tarihi boyunca kişi başına milli gelirin 10 yıl sonra düştüğü hiçbir dönemin olmadığını belirten Abdüllatif Şener, “10 yıllık periyotta milli geliri artırmak bir yana sürekli düşürmüşler. Ekonomiyi ne duruma getirdikleri buradan belli. Onun için yaptıklarımın bir kıymeti harbiyesi vardır Sayın Erdoğan. Söylediklerimin de bir kıymeti harbiyesi vardır. Ve hiç böyle olayları geçiştirecek şekilde cümleler kurmaya gerek yok.” dedi.