Açıklamalar peş peşe geliyor... Tezcan'dan ilk açıklama

Açıklamalar peş peşe geliyor... Tezcan'dan ilk açıklama

Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu'na kendisiyle bir yarış, rekabet içerisinde olmak istemediği ama milletin de seçim dönemindeki umudu kaybetmemesi gerektiğini ve kendisi isterse kurultayı toplarsa genel başkan olabileceği ve kendisinin de Onursal Genel Başkan olabileceğini söyledim" dedi. Daha sonra ise Kılıçdaroğlu, İnce'ye cevap verdi: Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik.

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesi için “Yemek yedik, seçimi değerlendirdik. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama ben bir teklifte bulundum. Ona büyük bir devlet adamlığı yaptığını. Kurultayda kendisine rakip olan birisini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin büyük bir devlet adamlığı olduğunu söyledim. Kendisi ile bir yarışa girmek istemediğimi söyledim. Kendisi isterse kurultayı toplayarak beni genel başkan olarak gösterebileceğini söyledim” dedi.

İnce, bu teklif üzerine Kılıçdaroğlu’nun ise yorum yapmadığını belirtti. Muharrem İnce kurultay talebi için Kılıçdaroğlu’nun olumsuz yanıt vermesi ihtimali için ise “Örgüt kendisi çözer” yorumunda bulundu.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM
 
Kılıçdaroğlu, "Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" dedi.
 
CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: KURULTAY GÜNDEMİMİZDE YOK
 
Öte yandan CHP Sözcüsü Tezcan'dan da bir açıklama geldi. Tezcan, "Olağanüstü kurultay gündemimizde yok" dedi.
 
Ayrıca CHP'de MYK olağanüstü toplanıyor. MYK toplantısı Perşembe günü 11.00'da yapılacak.