Açlık grevi eylemine polis müdahalesi

Açlık grevi eylemine polis müdahalesi

Yüksel Caddesi'nde 208'inci günde de eylem yapmak isteyen kamu emekçilerine polis müdahale etti. 14 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça fenalaştı.  

Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerin 208’inci gününde kamu emekçilerine polis müdahale etti. Müdahalede 14 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça fenalaştı. Öğretmen Acun Karadağ, “Haklılığı dünyaya kanıtlanmış bir eylemden çok korkuyorlar” dedi.

Dihaber’in haberine göre, kamu emekçileri Acun Karadağ, Esra Özakça ile Semih Özakça’nın annesinin de aralarında bulunduğu grup, tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişlerinin 208’inci gününde polis müdahalesiyle karşılaştı.

Darp edilerek yerlerde sürüklenen gruba, polis plastik mermi sıktı. Çevredeki yurttaşların tepki gösterdiği olay, işyerlerinde oturan birçok kişiyi de etkiledi. Gazdan etkilenenler, sokağı terk etmek durumunda kaldı.

‘YAKIN ZAMANDA ONLAR GİDECEKLER’

Polis müdahalesinden sonra kısa bir konuşma yapan öğretmen Acun Karadağ, “Haklılığı dünyaya kanıtlanmış bir eylemden çok korkuyorlar. Mahkemelerden takipsizlik kararı aldık, yaptığımız suç değil ama onların bizi dövmesi, bize gaz atması bunların hepsi suç. Hem insan haklarına göre suç, hem de mevcut kendi yasalarında suç. Biz oraya yine gideceğiz, ta ki onlar oradan kalkana kadar. Çünkü sokaklar halkındır, anıtlar halkın malıdır, biz orada oturabiliriz de, çiçek de bırakabiliriz. Kimse bizi engelleyemez ama süre vermiyorum, yakın zamanda gidecekler. Bu kadar teşhir olmuş bir polis teşkilatı burada duramaz. Bütün halk onların haksız olduğunu görüyor” dedi.