Adalet Bakanı Gül'den 'YSK'yı aradığı' iddialarına yanıt

Adalet Bakanı Gül'den 'YSK'yı aradığı' iddialarına yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun YSK üyelerini arayıp baskı kurduklarını iddia etmişti. İlk yanıt Soylu'dan geldi ardından Gül de cevap verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in ileri sürdüğü Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) arayarak baskı kurdukları iddiasını yalanladı. "Adalet Bakanı olarak YSK'yı aradığım yalanını reddediyorum" diyen Gül, "Bu seviyesizliği kınıyor, kendilerini sorumlu davranmaya davet ediyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP'li Erkek, Adalet Bakanı Gül'ün yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da YSK'yı aradığını ifade etmiş; ardından Soylu'dan sosyal medya üzerinden yanıt gelmişti.

İddiaları yalanlayan Soylu, suç duyurusunda bulunacağını kaydetmişti.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Gül, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, milli iradenin tam olarak yansıması için yapılan çalışmaları ve meşru hak arayışlarını gölgelemek ve bu süreçte YSK’yı baskı altına almak amacıyla bir takım iddialarda bulunmaktadır. Adalet Bakanı olarak YSK’yı aradığım yalanını reddediyorum. Bu seviyesizliği kınıyor, kendilerini sorumlu davranmaya davet ediyorum."