Adalet Bakanı'ndan Çiftlikbank açıklaması

Adalet Bakanı'ndan Çiftlikbank açıklaması

Çiftlikbank'ın sahibinin Uruguay'a kaçtığı belirlenmişti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılığımız ve bakanlığımızca takip edilmektedir." açıklaması yaptı.

Ne olmuştu?

Ağustos 2016'da Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik Bank adlı oyun aracılığıyla 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişinin toplam 511,7 milyon lira dolandırılıdığı ortaya çıktı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) geçen yılın sonlarında suç duyurusunda bulundu ancak kamuoyunda Çiftlik Bank ile ilgili ortaya çıkan soru işaretleri ve oyuna para aktaran kullanıcıların şikayetleri son aylarda şiddetlendi.

Çiftlik Bank da iddiaların üzerine bu yılın başında saadet zinciri olmadıklarını kanıtlamak için üye alımına son verdiklerini duyurdu.

Ardından şirket, bankaların iddialar üzerine kendileriyle çalışmadığını ve ödeme yapamadıklarını duyurdu.

Bunun üzerine en son olarak İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 kişinin başvurusu üzerine Çiftlik Bank ile ilgili olarak "nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Şirketin CEO’su Mehmet Aydın’ın Bursa'da işyeri olarak kullandığı binanın önündeki 34 aracına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında el konuldu. Mehmet Aydın’ın ise Uruguay’a kaçtığı tespit edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözetim altında tutulan araçların, soruşturmayı yürüten İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edileceği öğrenildi.

Sakarya merkezli 7 ilde de Çiftlik Bank soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 19 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.