Adalet için omuz omuza

Adalet için omuz omuza

Maltepe’deki büyük Adalet Mitinigi’ne bugün birçok kurum katılacak. Kurumlar, farklı yönlerden toplanarak Maltepe’deki miting alanına yürüyecek.

Yayınlanan çağrılara göre kurumların toplanma ve yürüyüş güzergahları şöyle:

Birleşik Haziran Hareketi

“Eşitlik, özgürlük, laiklik, bağımsızlık ve adalet için 9 Temmuz Pazar günü ‘Adalet Mitingi’nde buluşuyoruz” diyen Birleşik Haziran Hareketi, 16.00’da Bostancı’da buluşuyor.

Emek Partisi

“Demokratik hakların ve siyasal özgürlüklerin güvence altına alındığı demokratik bir anayasa ve demokratik bir Türkiye mücadelesini hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz” diyen EMEP 15.30’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşuyor.

Halkevleri

“Herkes için ekmek, herkes için adalet’ demek için Adalet Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz” diyen Halkevleri, 16.00’da Maltepe Köprüsü’nde buluşuyor.

HDP

“Faşit-şoven iktidar bloğunun çatlağını derinleştirmek ve toplumsal dinamiklerle demokrasi mücadelesini güçlendirerek büyütmek için bütün gücümüzle alanlarda olacağız” diyen HDP, 16:30’da Maltepe’deki miting alanına olacak.

DİSK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “İş, ekmek, adalet” sloganı ile 16.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı.

TMMOB

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, tüm örgütlülükleriyle adalet talebine omuz vermek için 17.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşarak Adalet Mitingine katılacaklarını açıkladı.

TTB

Türk Tabipleri Birliği (TTB) demokratik ve laik bir ülkede adalet, sağlık hakkı ve hekimlik değerleri için 17.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda olacaklarını açıkladı.

Sanatçılardan çağrı

“Demokratik ve özgür bir ülkede, barış içinde yaşamak için ve sanatçıların adalet talebini duyurmak için 9 Temmuz’da Adalet Mitingi’ne katılıyoruz” diyen sanatçılar da 15.00’da Bostancı İskelesi’nde buluşacak.