Adalet Kurultayında başkanlardan YURT'a özel açıklamalar

Adalet Kurultayında başkanlardan YURT'a özel açıklamalar

Kılıçdaroğlu ile Conk Bayırı'na yürüyen İzmir'li Başkanlardan YURT’a özel açıklamalar

Özgür TUĞRUL/YURT- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayının 2. gününde Conkbayırı'na yürüdü. 

Kılıçdaroğlu'nu ilk olarak Conk Bayırı'nda Karşılayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Conk Bayırı'nda Genel Başkanımızı karşıladım. Kurtuluş mücadelesinde ve Çanakkale Zaferi'nde sabahın erken saatlerinde o gün yapılan yürüyüşün bir temsiliydi aslında yapılan. Bir miktar da olsa o anları yaşama fırsatı yakaladık. Genel Başkanımızın önderliğinde yapılan yürüyüş ülkemizin birlik ve bütünlüğü için el ele verelim düşüncesiydi" dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde günün ilk ışıkları ile Kamp Alanından başlattığımız Saygı Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Conk Bayırına, 57. Alayın yürüdüğü yoldan ve Bayrak Tepe'deki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı önünde biten yaklaşık 6 kilometre yapılan Saygı Yürüyüşümüzü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atamızın anıtına sunduğu çelenk ile büyük bir çoşku ve gurur ile tamamladık.” dedi.

Adalet Kurultayı'nda Conk Bayırına yürümekten gurur duyduğunu dile getiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise  "Conk Bayırı'na yürüdük. Ayrı bir ruhu var. Sabah oraya binlerle yürümek, anıtı ziyaret etmek son derece anlamlıydı. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kutsal topraklarda, sabahın ilk saatlerinde bizimle yürüyüşe katılanları can-ı gönülden kutluyorum. Adalet üzerine arayışımız sürecek. " dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’da "Çok güzel bir kurultay geçiyor. Katılım çok iyi. Türkiye'de adalet isteğinin sadece bir yürüyüşle kalacağını düşünenlerin böyle kalmayacağını bilmesi gerekiyor. Her platformda adalet istemeye devam edeceğiz. Umudumuz adalet arayışının zaferle sonuçlanması" şeklinde konuştu.