Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün: Saldırılar olabilir

Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün: Saldırılar olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününde, Kızılcahamam İlçesi'ni geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, beraberindeki milletvekilleri ve yürüyüşe katılanlar, Kızılcahamam çıkışında verilen öğle molasında 2 saat dinlendi. Molanın ardından saat 14.00'te yeniden başlayan yürüyüş, zaman zaman sağnak yağmur altında devam etti. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününe, Kızılcahamam Orman Deposu mevkisinden başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Son derece memnunum. Adalet kavramına verdiğimiz önemi, artık bütün dünya biliyor. Adalet, hak ve hukuk birbirinden ayrılmaz kavramlar. Biz, herkes için adalet istiyoruz. Herkes için hak ve hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kimseye kötü söz söylemiyoruz. Kimseye yan bakmıyoruz. 80 milyonun bir arada, kardeşçe yaşamasını istiyoruz. 80 milyon, bir arada ve huzur içinde yaşasın. Hepimizin istediği bu" diye konuştu.  

CHP lideri Kılıçdaroğlu, elinde 'adalet' yazılı pankartla yürüdü. Yürüyüş boyunca yoldan geçen araçlardan kendisine gösterilen ilgiye Kılıçdaroğlu, bazen alkışlayarak bazen de el sallayarak karşılık verdi. Yürüyüş sırasında 'Gençlik Marşı' da hep bir ağızdan okundu.


YARBAY ALİ TATAR'IN YAKINLARI 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE

Öte yandan 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününe, 'Amirallere Suikast' soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve yakınları da katıldı. Yürüyüş sırasında, Yarbay Ali Tatar'ın fotoğrafının yer aldığı bir poster taşındı. 

5'İNCİ GÜN, BULAK KÖYÜ'NDE SON BULACAK

Günün son molası 1 saat 20 dakikalık yürüyüşün ardından Yanık Köyü'nde verildi. Yürüyüşçülere, buralarda kurulan çadırlarda kumanya dağıtıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da burada kendisini bekleyen karavana geçerek, dinlenmeye geçti. Bugünkü yürüyüşün Bulak Köyü'nde son bulacağı ve konaklamanın burada gerçekleşeceği açıklandı.

Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, beşinci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor.  ‘Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görüldü. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz dört gününde yaklaşık 85 kilometre yol katedildi. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklar nedeniyle günlük yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola sürelerinin de uzatıldığı belirtildi. Adalet korteji dün yürüyüşünü sağanak yağmur altında sürdürmüştü.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN BEŞİNCİ GÜNÜNDEN NOTLAR

11:00 – Kılıçdaroğlu bugün kumpas davaları sonucunda intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ile birlikte yürüyor

10:30 – Yürüyüşün dünkü bölümünde fenalaşarak hastaneye kaldırılan 69 yaşındaki Hasan Tatlı’nın hastaneden acı haberi geldi. Tatlı’nın hayatını kaybettiği bilgisi kortejde şok etkisi yarattı.
10:00 – Kortej Kızılcahamam’da kısa bir mola verdi

09:00 -Yürüyüş Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından saat 09:15’te başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülük ettiği tarihi Adalet Yürüyüşü'nün beşinci gün etabı saat 09:00'da başladı. Beşinci gün konuşmasında örgütüne 'tahriklere kapılmayın' mesajı veren Kılıçdaroğlu "Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Canları sağolsun. Ben inatla adalet için yürüyeceğim. 80 milyon için..." dedi.

Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün beşinci gün etabı Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile başladı.

‘ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ’

Beşinci günün başlangıcında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Adalet kavramına verdiğimiz önemi artık bütün dünya biliyor. Biz herkes için adalet istiyoruz. Kimseye zarar vermiyor kötü söz söylemiyoruz.  Bize saldıranlar, eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Canları sağolsun. Ben inatla adalet için yürüyeceğim. 80 milyon için… Dün yağmur altında yürürken, yoldan gelip geçen kamyonlar, minibüsler araçlar belki şöyle düşünmüşlerdir; “Bu yağmurun altında bu insanlar neden yürüyor” diye. İnsan varsa bir yerde adalet olmak zorundadır. Adalet için yürüyoruz” dedi.

“BİR YERDE İNSAN VARSA ADALET DE OLMAK ZORUNDA”

Adalet için yürüdüklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bize saldırılar olabilir. Bizi eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla kararlılıkla azimle adalet için yürüyeceğim; 80 milyon için. Dün yürüyüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altında yaptık. Gelip, geçen kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüşlerdir; ‘Bu insanlar, bu yağmurun altında niye yürüyor?’ Onlara şunu söylemek isterim. Biz, adalet için yürüyoruz. İnsan varsa bir yerde, adalet de olmak zorundadır”