Adalet Yürüyüşü'ne yönelik çok tehlikeli provokasyon

Adalet Yürüyüşü'ne yönelik çok tehlikeli provokasyon

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksüngerve CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan , Twitter hesabında kendini Anadolu Ajansı (AA) muhabiri olarak tanıtan ve Abdullah Öcalan posteri tutan kişilerin eline “Adalet” yazılı pankartlarını montajlayarak ile yerleştiren hesaba tepki gösterdi.

Sosyal medyada Adalet Yürüyüşü’ne yönelik provokasyonlar artarak sürüyor. Bu kez sosyal medyada kendisini Anadolu Ajansı’nda foto muhabir olarak tanıtan bir kişinin montajlı görselleri ortalığı karıştırdı.

Tufan Güneş ismindeki Twitter hesabından silahlı militanların ellerinde “Adalet” yazan dövizler tuttuğunu gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Twitter’da kendini AA muhabiri olarak tanıtan “Tufan Güneş” isimli hesap, Adalet Yürüyüşü için hazırlanan ve üzerinde “Adalet” yazan pankartları PKK lideri Öcalan ve silahlı kişilerin eline tutuşturulmuş şekilde bir montaj paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Twitter hesabında kendini Anadolu Ajansı (AA) muhabiri olarak tanıtan ve Abdullah Öcalan posteri tutan kişilerin eline “Adalet” yazılı pankartlarını montajlayarak ile yerleştiren hesaba tepki gösterdi.

Fotoğraflar montaj

Haber kaynağı olarak interneti kullanan yurttaşların ve sivil toplum örgütlerinin çevrimiçi platformlarda doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak amacıyla kurulan teyit.org da fotoğrafların montajlanmış olduğunu bildirdi.

Profilinde “Foto muhabiri – Anadolu Ajansı” yazan hesaptan paylaşılan fotoğraflara büyük tepki gösterildi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Bu provokatör hakkında gerekli işlemi yapmaya çağırıyorum! @NumanKurtulmus Alçaklığın hesabını yargı önünde de vereceksin”  diye yazdı.

Anadolu Ajansı’nda Tufan Güneş isminde, kayıtlarda herhangi bir çalışan bulunmadığı öğrenildi.