'Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde hareketli anlar, yeni görüntüler...

'Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde hareketli anlar, yeni görüntüler...

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' bügün üçüncü gününde.

'Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz iki gününde yaklaşık 50 kilometre yol katedildi.

İşte 3. gününde  dakika dakika adalet  yürüyüşü:

Saat 13:20 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü’nün 3’üncü gününde, şüpheli 1 kişi yaka paça gözaltına alındı.Polis ekiplerinin 3’üncü gündeki yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmazken, yürüyüş için özel ekip kurulduğu belirtildi.

Saat 12:04 CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde küçük bir kaza geçirdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal başını alçak zemine çarparak hafif şekilde yaralandı. Başında sıyrık olan Tanal, konvoya eşlik eden ambulansa bindirilerek tedavi edildi.CHP'nin doktor milletvekili Ali Şeker, Tanal'ın kafasının sargılı olduğu fotoğrafını paylaştığı twitter mesajında, “Mahmut abi adalet diye diye kafayı sıyırdı diyorlar! Şaka şaka mola kazası. Bir hekim olarak söylüyorum zehir gibi” dedi.

Saat 11:30 Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne farklı politik kesimlerden katılımlar da sürüyor. Dün AKP kurucularından olan ve daha sonra partiyle yollarını ayıran Fatma Bostan Ünsal, Mazlum-Der eski başkanı Faruk Ünsal yürüyüşte yer almıştı. Bugün de Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve MYK Üyesi Levent Tüzel yürüyüşe katıldı. Tüzel ve Gürkan ilk mola noktasına kadar Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüdü. 

Saat 11:00 Kahramankazan girişinde yaklaşık 25 dakika mola veren kortej yeniden yola koyuldu. Adalet Yürüyüşüne katılanlar arasında bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, güneşten etkilenmemek için yüzüne krem sürdü.

08:57-  Kılıçdaroğlu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve gelini Mine Alşan da eşlik ediyor.

08:55 - Yürüyüş öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yapan CHP lideri, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında verilen tutuklama kararı hakkında konuştu. CHP lideri, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında verilen tutuklama kararını eleştirerek, “Aslolan tutuksuz yargılanmadır. Kavurmacı hakkında verilen kararı doğru bulmuyorum. Kesin mahkumiyet kararı çıkmadan insanların tutuklanmaları doğru değil” dedi.