Adalet Yürüyüşüne provokasyon uyarısı

Adalet Yürüyüşüne provokasyon uyarısı

Saat 16.00’da yürüyüşçüler tekrar yola çıkmak için hazırlanırken Bolu il merkezine giriş öncesi yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyarılan yürüyüşçülerin böyle bir durum karşısında sadece alkışla tempo tutarak “hak, hukuk, adalet” diye slogan atmaları istendi.

Adalet Yürüyüşü’nün 11. günü Bolu’da devam ediyor. CHP lideri bayram namazını konaklama noktasına 1.5 km mesafede Karaağaç Köyü Camisi’nde kıldı.

Namazın ardından konaklama noktasına gelen Kılıçdaroğlu ilk olarak basın mensuplarıyla bayramlaştı. Tek tek tüm basın mensuplarının elini sıkan Kılıçdaroğlu, herkesin bayramını kutladıktan sonra bayram sabahı rahatsızlık geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bir rahatsızlık yaşamış. Geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU EN DUYGULANDIRAN AN

Kılıçdaroğlu yürüyüş boyunca kendisini en çok duygulandıran anı anlattı. Gerede çıkışında yaşlı bir kadının seslendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ” ‘5 saattir onu bekliyorum, gözlerinden öpmek istiyorum’ dedi. Yaşlı kadının 5 saat beklemesi beni çok duygulandırdı” dedi.’

‘HER SANTİMİ YÜRÜYECEĞİM’

Yürüyüşün üçte birini tamamladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Gerçekten yürüyor mu” iddialarına da yanıt verdi:
“Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek gideceğim. Her santimi yürüyünce hedeflediğiniz adalete doğru ilerlediğinizi hissediyorsunuz. Ben de her santimi yürüyerek bitireceğim.” Kılıçdaroğlu sağlık durumuyla ilgili sorulara da, “Büyük ihtimalle kilo verdim ama çok hissetmiyorum. Kaslarda sorun olunca hekim arkadaşlarımız müdahale ediyor. Yine bir beslenme programı uyguluyoruz” dedi.

BOZKURT İŞARETİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Kılıçdaroğlu dünkü yürüyüş sırasında yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili de, “Benim yaptığım her hareket samimidir. İçten pazarlıklı değilim. Her şeyi tam yapamıyor olabilirim ama bozkurt işaretiyle destek veren biri varsa benim de onu alkışlamam gerek. O da adalet istiyor ben de adalet istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Yürüyüşün Pensilvanya tarafından alkışlandığı” yönündeki açıklamaları da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Pensilvanya’da kameraları mı var. Bilmiyorum banda aldılar demek” dedi.

AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRIN ÇAĞRISI

Açlık grevi yapan cezaevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya da seslenen Kılıçdaroğlu, “Lütfen açlık grevini bırakın. Toplumun büyük kısmı sizi destekliyor. Biz destekliyoruz. Rica ediyorum. Hayatınızı karartmayın. Artık sonlandırın hayatlarınıza kıymayın” dedi. Kılıçdaroğlu cezaevinde bulunan gazetecilerin de bayramını kutladı. Bolu’da mola veren CHP Lideri 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin aileleriyle bayramlaştı, huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

PROVOKASYON UYARISI

Saat 16.00’da yürüyüşçüler tekrar yola çıkmak için hazırlandı. Bolu il merkezine giriş öncesi yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyarılan yürüyüşçülerin böyle bir durum karşısında sadece alkışla tempo tutarak “hak, hukuk, adalet” diye slogan atmaları istendi. Bu isteğin ‘Kılıçdaroğlu’nun ricası’ olduğu da vurgulandı. Uyarının ardından saat 16.10’da 11. gün 2. etap yürüyüşü başladı. CHP liderine eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu, kızı ve gelini de eşlik ediyor.