Adaylığı reddedilen Kocamaz'dan ilk açıklama

Adaylığı reddedilen Kocamaz'dan ilk açıklama

İYİ Parti'den adaylığı, başvurunun gecikmesi nedeniyle gerçekleştirilemezken, Demokrat Parti'den adaylığı da İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmeyen İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, adaylık sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Mersin'de vatandaşlara hitap eden Kocamaz, 'İYİ Parti ile yola çıktık orada da satılık hainler birilerinin kuklası olarak bize engel oldu. Bu kirli el orada da boş durmadı. Son kararı YSK verecek' dedi. 

"Bizim bir tek amacımız var, Mersin’e ve Mersinliye hizmet etmek" diyen Kocamaz'ın konuşması sık sık “Mersin’in mimarı Başkan Kocamaz”, “Başkan Kocamaz, seni kimse yıkamaz” sloganlarıyla kesilen Kocamaz şöyle konuştu:


Biz hiçbir zaman bağnaz bir belediye başkanlığı yapmadık. Mersin gibi nüfus yapısı karmaşık, büyük bir kentte insanları toparlamaya, huzur ve beraberlik içinde bir araya getirerek hoşgörü ortamını geliştirmek, Mersin’i yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için mücadele ettik. Kanunsuzlukları ortadan kaldırmak için uğraştık, halkın ortak kullanım alanlarının işgaline son verdik. Adam kayırmacılık yapmadık. Hiç kimseye bir diğerinden daha yakın durmadık.

Hangi siyasi görüşten, düşünceden, hangi kökenden kim olursa olsun; doğum yeri, inancı ne olursa olsun herkese eşit mesafede durduk, herkesi kucakladık. Baronlarla mücadele ettik, bu kenti kendi kafasına göre yönetmek isteyenlerle mücadele ettik. Kenti adeta kanunsuzluklar kenti haline getirenlerle mücadele ettik. Bu mücadeleyi kesintisiz bir şekilde yürüttük, dik durduk, eğilmedik, bükülmedik.

Üstümüze üstümüze geldiler, bizi bu kentte çalıştırmamak için, vereceğimiz hizmetleri engellemek için, oluşturduğumuz gönül birlikteliğini koparmak için oyun üstüne oyun kurdular. Fitne de yerinde durmadı. Toroslardan kaynaklanan fitne, fesat, dedikodu kampanyası genel merkeze kadar gitti ve sonunda aday olmamamız konusunda karar aldılar.

 
Biz belediyeciyiz, belediyenin nasıl yönetileceğini biliriz. Belediye bütçesiz kalmasın diye sustuk, bütçe çıkıncaya kadar hiçbir şekilde siyasi bir düşünce ortaya atmadık. Bütçe çıktıktan sonra da, zaten önümüz kesilmişti, muhtarların kahir ekseriyeti, vatandaşlarımızın gerek belediyeye gelerek, gerek telefonla, gerek sosyal medyadan yaptığı ısrarlar doğrultusunda MHP’yle bağımızı kopararak İyi Parti’den bu dönem, -hiç olmazsa metroyu, Müftü Deresi’yle ilgili projesi ve diğer projelerimizi hayata geçirmek istedik.

"Yine birilerinin kripto oyunlarına geldik"

Maalesef bizim dağıyla taşıyla ovasıyla yaylasıyla insanlara verdiğimiz hizmetler birilerini rahatsız etti. Cumhuriyet tarihinde çözülememiş birçok problemi çözdük, eksik birçok hizmeti hayata geçirdik.

Baronlar galip geldi akıllarınca, bizim önümüz kesildi. İyi Parti’yle yola çıktık, orada da satılık hainler birilerinin kuklası olarak davrandılar.  Yine birilerinin kripto oyunlarına geldik. Ama Allah büyük. Biz, önümüz kesilse de kesilmese de doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Hazırlattığımız projelerle halkımızın karşısına çıkıyorduk, o projeleri yine sizlerle, tüm halkımızla paylaşacağız.

Şayet YSK’da da aynı şekilde bir karar çıkarsa, bu projeleri aday olan arkadaşlara teslim edeceğiz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız.


'Mersin yerinde duruyor, biz de yerimizde duruyoruz. Cenab-ı Allah ömür verdiği sürece bu kente öyle ya da böyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz milletimize, devletimize, bağımsız yargıya, seçim kurullarına güveniyoruz; bir tek isteğimiz var, başvuruları adil, hukuka uygun şekilde incelesinler, kararlarını ona göre versinler.' şeklinde konuştu.