ADD, işgalci Yunan askerlerine anıt yapmak isteyen AKP’liye plaket verdi

ADD, işgalci Yunan askerlerine anıt yapmak isteyen AKP’liye plaket verdi

İşgalci Yunan askerlerini kahraman ilan edip anıt yaptırmak isteyen AKP’li Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından plaket verilmesi dernek içerisinde büyük tepki topladı. YURT’a konuşan ADD Genel Başkanı Batum, "Kampı yapabilmek için devlet desteğine ihtiyaç vardı, onlar da gerekli desteği verdi. Biz de bundan dolayı teşekkür plaketi verdik” dedi. Batum, “Ayrıca Tansel Çölaşan da 2017’de aynı başkana gönülden teşekkür etmişti’ diyerek önceki Genel Başkanı

Dilan ERDEMİR / YURT

ADD Genel Merkezi'nin 23-26 Ağustos tarihlerinde düzenlediği Yıldırım Kemal Gençlik Kampı'na 'AKP'liye plaket' damgasını vurdu. Kurtuluş Savaşı'nın işgalci Yunan askerlerini şehit ilan ederek anıtlarını dikmek istediğini söyleyen Afyon'un AKP'li Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a plaket veren ADD'ye üyelerinden tepki yağıyor. Tepkiler üzerine YURT’a konuşan ADD Genel Başkanı Batum, “150 çocuğumuzun kamp yapmasına olanak sağladılar, ödül değil teşekkür plaketi verdik” dedi.

BATUM: KAYBETMEYİ HAZMEDEMEYENLER ÇAMUR ATIYOR

Dernek içerisindeki tepkilerin, seçimi yenilgisinin ardından çamur atmak isteyen çevreden geldiğini iddia eden ADD Genel Başkanı Süheyl Batum, ‘Atatürkçü Düşünce Derneği’nde 29 Temmuz’da bir seçim oldu. Seçimi biz kazandık, buna katlanamayan bazı arkadaşlar var. 150 genci kampa götürdüğün zaman tabi ki orada devletin desteğini almak zorundasın. Belediye getirip sana elektrik bağlamak zorunda, Valilik izin vermek zorunda, Garnizon Komutanlığı yürüyüşe arabayla girebilmen için izin vermek zorunda. Türkiye’de öyle bir konumda yaşıyoruz ki, belediyeler Atatürkçü Düşünce Derneği’nin en temel ihtiyaçlarına bile hayır diyor, izin vermiyor. Ben Afyon Belediye Başkanın neler söylediğini bilmiyorum ama ben ona söylediklerinden dolayı değil kampa yaptığı destekten dolayı o plaketi verdim’ diye konuştu. 

ADD'nin önceki Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın da aynı AKP'li Başkana teşekkür plaketi verdiğini söyleyen Batum, kendilerine karşı bir karartma politikası izlendiğini söyledi. Batum, sözlerini şöyle sürdürdü; "Afyon’da suya ihtiyacımız oldu belediye yardımcı oldu, kamp yeri bize ait değildi devletin yeriydi, çadır kurmamıza yardımcı oldu belediye. Bunun üzerine biz de yardımlarından ötürü teşekkür plaketi verdik. Ödül vermedik. Bu kampın düzenlemesinden dolayı, ihtiyaçların karşılanmasından dolayı teşekkür ederiz dedik. Bunu bir bardak suda fırtına koparmak için bir takım kişiler yaptı. Biz de geçmiş yönetimin, Tansel hanımın da aynı Belediye Başkanına teşekkür ettiğini söyledik. Bize hayır etmedik dediler. 2017 de kamp yapılmamasına rağmen Atatürk Ormanına katkısından dolayı teşekkür ettiğinin gazete yazısı var"

ADD Genel Merkezinden yapılan açıklama şu şekilde:

O AKP'Lİ NE DEMİŞTİ?

Afyon'un AKP'li Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’yu kan gölüne çeviren işgalci Yunan askerlerinin de “şehit” olduğunu savunarak onlar için anıt yaptıracağını söylemişti. Yükselen tepkiler üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunan Başkan Çoban, kendisine iftira atıldığını, o sözlerin çarpıtıldığını da ifade etmişti.

BİR GAF DA ROMANLARA: ONLAR SUÇ MAKİNESİ!

Skandal açıklamalarıyla gündemi sıkça meşgul eden Burhanettin Çoban, roman vatandaşlara yönelik de “Romanlar suç makinesi” demişti. Çoban, bir grup Roman vatandaşın da katıldığı belediyedeki basın toplantısında CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'yu kastederek, “Sayın Vekilin Danışmanına söylediğim sözlerimin arkasındayım. Bindir bunları araçlarına götür seçim bölgen İzmir’e. Afyon Fuar alanı yerine İzmir Fuar alanında bunlara çadır kurdur” diye konuşmuştu.