Adliye Sarayı'nda avukatlardan 'Adalet Nöbeti'

Adliye Sarayı'nda avukatlardan 'Adalet Nöbeti'

İstanbul Barosu avukatları Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan gazete avukatlarının serbest bırakılması için başlattıkları "Adalet Nöbeti"nin 16. haftasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya geldi.


Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında tutuklanan avukatlar Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması talebiyle her hafta Perşembe günü eylem yapan avukatlar 16. haftada bir araya geldiler. İstanbul Adalet Sarayı'nın "Atrium alanında" saat 11.00'de toplanan avukatlar, bir süre sessizce bekleyerek eylem yaptı. 

Ellerinde "Savunmaya Özgürlük" dövizleri ve tutuklu avukatların fotoğrafları olan avukatlar adına Müşir Kaya Canpolat ve Tülay Ateş bir açıklama yaptı. Avukat  Tülay Ataşe yaptığı açıklamada "Bugün adalet nöbetinin 16. haftasındayız. Cumhuriyet gazetesinin avukaları  Akın Atalay, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör 250 günü aşkın sür edir tutuklular. Adalet nöbetinde avukatlar 16 haftadır, avukatlık yasasının kendilerine verdiği görev ve sorumlulkla arkadaşları başta olma üzere, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri, Türkiye'de ki diğer gazeteci, yazar, akademisyen, milletin vekilleri, millet iradesinin seçtiği belediye başkanları ve diğer haksızlığa uğrayan tüm insanlar için ses olmaya çalıyıyoruz" dedi.