Adnan Bulut yazdı: ‘MİT Başkanı kim olacak?’

Adnan Bulut yazdı: ‘MİT Başkanı kim olacak?’

YURT yazarı Bulut, MİT’in artık Cumhurbaşkanlığına bağlı 8 başkanlıktan biri olacağını belirterek, adı ve yapısı değişen kurumda Hakan Fidan döneminin kapanıyor gibi göründüğünü savundu. Bulut, MİT Başkanlığına gelecek ismin hemen hemen belli olduğunu kaydetti. İşte ayrıntıları...

YURT yazarı Adnan Bulut, yeni sistemde Mit Müsteşarlığı diye bir makamın artık olmayacağını, kurumun Cumhurbaşkanlığna bağlı 8 başkanlıktan biri haline geleceğini belirterek, “Peki Hakan Fidan yeni dönemde ne yapacak?” sorusuna yer verdi.

Bulut, ‘MİT Başkanı kim olacak?’ başlıklı yazısında, adı ve yapısı değişen MİT’te Hakan Fidan döneminin kapanıyor gibi gözüktüğünü öne sürerek, şunları kaydetti:

YENİ ŞAFAK’TA DIŞ POLİTİKA YAZILARI YAZAN…

“Erdoğan, şimdiye dek hep arkasında durduğu Hakan Fidan’ı nerede değerlendirecek veya değerlendirecek mi belli değil şimdilik. Belki de bellidir de biz bilmiyoruz. Ama MİT Başkanlığı’na kimin geleceği hemen hemen belli olmuş. Başbakanlık’ta Başdanışmanlık ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunmuş bir isim bu. Yeni Şafak Gazetesi’nde dış politika yazıları yazan, daha önce kıl payı milletvekili seçilemeyen bu ismi ben buradan tarif etmiş oldum. İşin meraklıları kısa bir araştırmayla bu isme ulaşır. İzleyelim, görelim” dedi.

CHP’DE AT PAZARLIĞI MI?

‘At pazarlığı’nın siyasi literatüre eski ABD Başkanı Bush tarafından 2003 yılında sokulduğunu belirten Adnan Bulut, “Dönemin AKP’li bakanları Yaşar Yakış ve Ali Babacan Washington’da ABD askerlerinin kuzeyden Irak topraklarına geçişi için tam 100 milyar dolar istemişti. Görüşmeler uzadıkça bizimkiler rakamı 20 milyar dolara kadar düşürdüler. Dönemin ABD Başkanı Bush bizim bakanlara “Bu yaptığınız at pazarlığı” dedi ve uzun süre sonra bizimkiler 100 milyarla başladıkları pazarlığı 1 milyar dolara razı olarak bitirdiler” dedi.

Bulut, 24 Haziran seçiminin üzerinden tam bir ay geçtiğini ve rejimin değiştiğini ifade ederek, CHP’de son dönemde iki tarafın karşılıklı açıklamaları ve Twitter hesaplarından beyanlarının yakışık almadığını kaydetti. Bulut, “Delege imzaları sanki açık artırmadaymışçasına süren tartışmalara at pazarlığı denmez de ne denir. Bu at pazarlığının yıkıcı etkisi yerel seçimde çok ağır, olur benden söylemesi” dedi.