Afetzedeleri ziyaret eden CHP'li Akın: AKP yasaları köylüyü mağdur ediyor

Afetzedeleri ziyaret eden CHP'li Akın: AKP yasaları köylüyü mağdur ediyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Sübeylidere Mahallesindeki sel felaketi sonrasında meydana gelen hasarı yerinde inceledi. Akın, inceleme sonrası açıklamalarda bulundu.

Akın’ın açıklaması şu şekilde,

Yirmi araç, iki ev ve üç işyeri ağır hasar görmüş, araçlar kullanılamaz hale gelmiş. Yollar hala bozuk halde, mahalleye ulaşım zorlukla yapılmakta. Can kaybının yaşanmaması bizleri sevindirmiştir fakat halkımız ciddi zarara uğramıştır. Vatandaşın dişinden tırnağından arttırarak edindiği malların zararı karşılanmalıdır.

Sel felekati kadar yıkıcı olansa halkımızın mağduriyetin karşılanmayarak daha da mağdur edilmesi AKP’nin çıklarmış olduğu 6360 Sayılı Yasa ile köylerin kamu tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalle statüsüne dönüştürülmüş olmasıdır. Bugün Sübeylidere’nin kaderine terk edilmesine neden olan da bu yasadır. İl Özel İdarelerini kaldıran bu yasa köyleri ilçe belediyelerine mahkum bırakmıştır.

Sübeylidere’nin statüsü köy olarak kalsaydı bu mağduriyet yaşanmayacak, ayrımcılığa maruz kalmayacaktı.

Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkililerinin bu küçük mahellemizin mağduriyetini ve zararını derhal ödenmesini bekliyor ve takip ediyorum.