Afrin şehidi CHP'yi yasa boğdu

Afrin şehidi CHP'yi yasa boğdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentinde PKK/KCK/PYD-YPG'ye yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Ali Gümüş'ün bir dönem CHP örgütünde aktif olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Komando Uzman Çavuş Ali Gümüş'ün, Mersin'in Mut ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. 

Acı haberin ardından yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Binanın önünde bir ambulans da hazır bekletilirken, şehidin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Üç gün önce telefonda konuşmuştuk diyen şehidin babası Mükremin Gümüş, “Bir sıkıntımız yok demişti. İki gündür de telefonuna ulaşılamıyordu” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/YPG'li teröristlerle girilen çatışmada şehit olan uzman çavuş Ali Gümüş (27), memleketi Mersin'in Mut ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Helikopterle Mut'a getirilen şehit uzman çavuş Ali Gümüş'ün cenazesi, Şehir Stadı'ndan alınarak Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, törenin yapıldığı Meydan Mahallesi'ndeki Eyüp Kahraman Camii'ne götürüldü. Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, kent milletvekilleri, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile binlerce kişi katıldı. Törene katılanlar, şehidin annesi Münevver, babası Mükremin, 7 aylık hamile eşi Hanife ile ağabeyi Erkan Gümüş'ü teselli etmeye çalıştı. Gözyaşı döken şehit annesi Münevver ile acılı eşi Hanife Gümüş'ü, görevli askerler yalnız bırakmadı.

CHP Mersin aday adaylarından Soner Yıldırım; "Üç yıl önce Ankara da Arkadaşları ile birlikte 25.02.2015 tarihinde Ofisimize ziyarete gelen ve TSK ya intisab etmesine de vesile olduğumuz Hemşehrim , Silah Arkadaşım Uzman Erbaş Ali Hanife Gümüş Kardeşimizin: Zeytin Dalı Harekatında Şehitlik Mertebesine ulaştığının haberini aldım...

Kardeşimize Yüce Rabbimden Rahmet Diliyorum..

Sevenlerinin ve Sevdiklerinin başta olmak üzere, Yüce Türk Milletine Metanetler diliyorum.

TSK ya intisap etmesine vesile olduğumuz Silah Arkadaşlarımın ŞEHİT haberini almak, öyle farklı bir duygu/ruh hali ki... anlatılamaz...
Yüce Rabbim’e sığınmaktan başka çare yok...."
diye yazarken CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce de "Afrin’de şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizden Ali Gümüş Meclis’te ziyaretime gelmişti, çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Gümüş, CHP Mersin aday adaylarından Soner Yıldırım ile

19 Mayıs'ta eşi ile Anıtkabir'e gitmiş

Şehit Ali Gümüş'ün sosyal medya hesabı paylaşımı

Şehidin vekil İnce ziyareti...