‘Afrin’e mi, yoksa savaşa mı giriyoruz?’

‘Afrin’e mi, yoksa savaşa mı giriyoruz?’

‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ denilen Afrin’e operasyon hangi gece? Neyin beklendiğinin şifresini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Meclis’te verdi. Afrin'e mi yoksa savaşa mı giriyoruz? İşte ayrıntıları…

Savaş’a değil, ancak Afrin’e girileceği belirtilerek, “Operasyon ne zaman? Bir gece. Ama hangi gece olduğu müzakerelerin sonuçlanmasına bağlı” değerlendirilmesi yapıldı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın NATO toplantısı için bulunduğu Brüksel’den dönmesinin gerektiğini belirterek, “Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile önemli bir görüşme yaptı. Akar’ın Brüksel’deki temasları ve gelinen son aşama bugün yapılacak MGK’da masaya yatırılacak. Önemli bir nokta daha, operasyonun düğmesine basılması için Rusya ile müzakerelerin olumlu sonuçlanması gerekiyor” dedi.

Selvi, ‘Afrin’e mi yoksa savaşa mı giriyoruz?’ başlıklı yazısında, operasyon için neyin beklendiği şifresini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün mecliste verdiğini, ‘Putin ile 2-3 gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor’ dediğini aktardı. Selvi’ye göre, Afrin operasyonu iki aşamalı olarak planlanıyor. İHA’lardan alınan yeni görüntülerle, hedefler sürekli olarak güncellenirken, Hava Kuvvetleri belirlenen hedefleri vuracak, sınırdan topçu atışı ve karadan karaya füzelerle YPG’ye ait hedefler etkisiz hale getirilecek. Yoğun hava operasyonlarının en az 6-7 gün sürmesi bekleniyor.