Ağabeye ilk gol Çankaya Belediyesi'ndeki kardeşten

Ağabeye ilk gol Çankaya Belediyesi'ndeki kardeşten

Melih Gökçek'e sosyal medyadan ilk gol, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in belediye başkanlığı yaptığı Çankaya Belediyesi'nden geldi. Günlerdir Saray’dan randevu bekleyen Gökçek, o görüşme sonrası istifa edeceğini Twitter’dan açıkladı. Hemen ardından Erdoğan’dan “Bizler yola hizmet sevdasıyla çıktık” tweeti geldi. O yarışa Çankaya Belediyesi de katıldı ve ‘Sevgili Çankayalılar, kutlamalarda havai fişek kullanmak kuşlara zarar vermekte!’ paylaşımı yapıldı. Gökçek’e bir darbe de ‘Hayali

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın günler önce istifasını istediği 3 belediye başkanından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, istifasını açıklarken, 23 yıldır Ankara’yı yöneten ve haftalardır kamuoyunu meşgul eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Günlerdir Saray’dan randevu bekleyen Melih Gökçek, dün son kez ‘başkan’ olarak oraya gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. AKP Genel Merkezi’ndeki MYK toplantısından önce saat 16.00’da gerçekleşen görüşme, yaklaşık iki saat sürdü.

Gökçek, görüşmenin ardından sık kullandığı twitter üzerinden “İnşallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edeceğim” dedi.

Erdoğan’dan Tweet geldi

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, twitter hesabından “Bizler yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık” mesajını paylaştı. Erdoğan, “Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti saati geldiğinde inşallah devralacak. Ben gençlere güveniyorum. Gençlerin sahip oldukları imkanların hakkını vereceklerine gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, önceki gün İstanbul’da düzenlenen Gençlik Şûrası’nda verdiği bu mesajları, Gökçek’in istifa açıklamasından hemen sonra paylaştı.

Çankaya Belediyesi tweeti

Tüm bu tweet trafiğine Çankaya Belediyesi de katıldı. CHP’li Çankaya Belediyesi’nin resmi twitter hesabından, “Sevgili Çankayalılar, kutlamalarda havai fişek kullanmak kuşlara zarar vermekte, sokak hayvanlarını korkutmaktadır. Lütfen tercih etmeyin” ifadeleri paylaşıldı.

Komisyon darbesi

“Erdoğan ile son bir kez görüşme” talebi dün yerine getirilen Gökçek’e bir darbe de “hayalim” dediği “ANKA Park” ihalesi konusunda geldi. Gökçek, henüz Saray’a çıkmadan önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun AKP’li üyelerinin önerisiyle, ANKA Park ihalesi düzenlemesi, torba yasadan çıkarıldı.