Ahmet Hakan: ‘İki partiye birden oy verilmemeli'

Ahmet Hakan: ‘İki partiye birden oy verilmemeli'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhur ittifakında yer alan iki partiye birden oy vermenin mümkün olacağına işaret ederken, “Sanki seçim değil de anket söz konusuymuş gibi dağıtma usulü uygulanacak!” dedi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhur ittifakında yer alan iki partiye birden oy vermenin mümkün olacağını belirterek, “Bir seçimde ilk kez bazı partilerin aldıkları oyu, net ve kesin bir biçimde bilmek mümkün olmayacak. Yani seçmen iradesi, ilk kez başı sonu belli biçimde ortaya çıkmayacak, çıkamayacak” dedi.

Hakan, ‘İki partiye oy vermek mümkün olmamalı’ başlıklı yazısında, “Yani oy pusulasında hem AK Parti’ye, hem de MHP’ye mühür basıldığında o oy geçerli sayılacakmış. İki partiye birden basılan oylar, partilerin aldıkları oyların oranına göre iki partiye pay edilecekmiş. Yani durum tam olarak şu: Sanki seçim değil de anket söz konusuymuş gibi dağıtma usulü uygulanacak!” değerlendirmesinde bulundu.

Hakan, bundan vazgeçilmesini isteyerek, “Çünkü bu şekilde bir seçimde ilk kez bazı partilerin aldıkları oyu, net ve kesin bir biçimde bilmek mümkün olmayacak. Yani seçmen iradesi, ilk kez başı sonu belli biçimde ortaya çıkmayacak, çıkamayacak” dedi.