Ahmet Hakan: İlle Reis mi devreye girmeli?

Ahmet Hakan: İlle Reis mi devreye girmeli?

Hürriyet yazarı Hakan, 3. havalimanındaki işçilerin eylemi ve talepleriyle ilgili, "Devasa bir projeye hiç yakışmayan türde ve bir çırpıda çözülebilecek nitelikte sorunlar" derken, "Memlekette çözülmesi gereken en küçük sorunların çözümü için bile ille 'Reis' mi devreye girmeli?" ifadesini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında, 3. havalimanındaki işçilerin eylemini kaleme aldı.

"Kimdir bir çırpıda çözülebilecek sorunların bu boyuta taşınmasına yol açanlar?" diye soran Ahmet Hakan'ın  'İlle Reis mi devreye girmeli?' başlıklı yazısında, işçilerin, yatakhane ve banyolarının temiz olmadığı, her yanı tahtakurularının kapladığı, maaşların tamamının hesaba yatmadığı şeklindeki şikayetlerine yer verdi. Hakan, “Kısacası, devasa bir projeye hiç yakışmayan türde ve bir çırpıda çözülebilecek nitelikte sorunlar!” dedi.

Ahmet Hakan, “Bu durumda kime kızılır? Hakkını aramak için sesini çıkaran işçiye mi? Yoksa önümüzdeki yüzyılı hedefleyen devasa bir projenin hayata geçme aşamasına az bir süre kala bu sorunların ortaya çıkmasına neden olan, bu sorunları çözmeyen ve olayların bu noktaya gelmesine yol açan ilgili ve yetkililere mi?” ifadelerine yer verdi.

‘Çalışma Bakanı nerededir?’ diye soran Hakan, AKP milletvekillerinin neden iddiaları incelemediğini, müfettişlerin ise olaya niçin el atmadığını gündeme getirdi.

Hakan, “Ve hepsinden önemlisi, kimdir bir çırpıda çözülebilecek sorunların bu boyuta taşınmasına yol açanlar? Ne yani kardeşim? Memlekette çözülmesi gereken en küçük sorunların çözümü için bile ille "Reis" mi devreye girmeli? E peki o zaman siz niye varsınız? İşin ucundan tutup çözüme katkı sunmaya çalışsanıza! Bu ne tembellik! Bu ne vurdumduymazlık!” dedi.