Ahmet Hakan yazdı: 'CHP'nin tutumu doğru'

Ahmet Hakan yazdı: 'CHP'nin tutumu doğru'

'Seçimde hile yapacaklar diye tutturursanız başınıza çok fena şeyler gelir' başlığını atan Hakan, Meclis’ten geçen ittifak teklifiyle şimdiden seçimin kazanıldığı algısının yayılması halinde zaten karamsar olan muhalif seçmenin daha da karamsar hale geleceğini belirtti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Meclis’te kabul edilen 26 maddelik ittifak teklifine yönelik yapılan "seçim güvenliği" eleştirilerine tepki gösterdi. Hakan, “Seçim güvenliği diye bir şey kalmadı, seçimde hile yapacaklar, çıkardıkları kanunla şimdiden seçimi kazandılar' algısını yaymaya devam ederlerse, zaten karamsarlık içinde olan muhalif seçmenin daha da karamsar hale gelmesine yol açarlar" dedi.

Hakan, "Seçimde hile yapacaklar’ diye tutturursanız başınıza çok fena şeyler gelir" başlığıyla yazdığı yazısının ilgili bölümünde, muhalefet partilerinin, “Seçim güvenliği diye bir şey kalmadı, seçimde hile yapacaklar, çıkardıkları kanunla şimdiden seçimi kazandılar” algısını yaymaya devam etmeleri halinde zaten karamsarlık içinde olan muhalif seçmenin daha da karamsar hale gelmesine yol açacaklarını belirtti.

CHP’NİN TUTUMU DOĞRU

Bu durumda muhalif seçmenin sandığa bile gitmeyebileceğini, parti temsilcilerinin sandık başını tutmayabileceklerini, parti örgütlerinin seçime asılma enerjisinin düşebileceğini ifade eden Hakan, “Hele seçim boykotu lafını ortaya atmak ve seçim boykotunu tartışmaya açmak, muhalefetin çöküşünü tescillendirir. Kemal Bey ve CHP kurmayları da durumun farkında olacaklar ki hiç sektirmeden, anında “Boykot moykot yok” açıklaması yaptılar. Doğru tutum budur” dedi.