Akademisyenler, öğrenciler... Şimdi de hastalar isyan etti

Akademisyenler, öğrenciler... Şimdi de hastalar isyan etti

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde protestolar devam ediyor.

Üniversitelerin bölünmesine yönelik hazırlanan kanun tasarısı protesto edilmeye devam ediyor. Tasarıyı protesto eden akademisyenlere ve öğrencilere bugün hastalar da katıldı ve “Cerrahpaşa Bizimdir, Bizim Kalacak” sloganları attı.

Üniversitelerin bölünmesi için hazırlanan kanun tasarısı kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak yeni bir üniversite olması protesto edilmeye devam ediyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın önünde toplanan öğrenci, akademisyen ve öğretim üyeleri “Cerrahpaşa Bizimdir, Bizim Kalacak” sloganlarıyla eylem yaptı.

Cerrahpaşa türküsüyle başlayan eylemde, tasarının geri çekilmesi isteklerini meclise iletmek üzere imza toplanıyor.

Cerrahpaşa öğrenci temsilcisi Kıvanç Yangı, yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: “Bizler burada ‘Bilime Saygı’ için toplandık. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılması hem Cerrahpaşa'nın hem de İstanbul Üniversitesi'nin akademik değerinin düşmesine sebep olacaktır. Bizler tek bir şey savunuyoruz: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'nindir. İstanbul Üniversitesi tüm fakülteleriyle ayrılmaz bir bütündür.”

HASTALAR DA İSYAN ETTİ

Eyleme esnaf, hastanede bulunan hastalar ve yakınları da katılarak destek oldu. Hastalar, “Bu hastane Silivri'ye taşınırsa biz ne yapacağız, bizim halimiz ne olacak?” diye isyan etti.