'Akar ve Fidan'ın tutuklanması isteniyor'

'Akar ve Fidan'ın tutuklanması isteniyor'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na verdiği ifade Cem Küçük ve Fuat Uğur'un sundukları Medya Kritik’te ele alındı.

Cem Küçük ve Fuat Uğur, TGRT ekranlarındaki Medya Kritik programında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadeyle ilgili dikkat çeken bir diyaloğa girdi.

BAŞLIKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Programda önce gazete manşetlerinde Akar’ın ifadelerinin nasıl ele alındığı ve hangi tarz başlıklarla verildiği incelendi. Cem Küçük daha sonra, Hürriyet Gazetesi’nin “İstihbaratta darbe yoktu”, Cumhuriyet’in “Darbeyi duymamış”, Sözcü’nün “Darbecilerle pazarlık yapmadım” ve Aydınlık’ın “MİT’ten darbe istihbaratı gelmedi” başlıklarının bir plan dahilinde seçildiğini iddia etti.

HÜRRİYET KELLE İSTİYOR

Küçük, “Kim ne maksatla manşet atıyor bunları biliyoruz. Hürriyet Gazetesi ve birileri Sayın Fidan’a ve Sayın Akar’a bir operasyon çekiyor. Şu an kelleleri alınmak isteniyor. ‘Darbeyi biliyorlardı önlemediler’, ‘darbenin içindeydiler’ demeye getiriyorlar. Bunu Hürriyet’ten Mehmet Yakup Yılmaz yapıyor. Bunların belli ki Akar ve Fidan’ı yemek için özel bir çabaları var. Bunu birilerinin yapmasını anlarım ama Hürriyet’inki oldu mu bu başka bir anlama gelir” ifadelerini kullandı.