Akdoğan'dan, Güneş gazetesine sert tepki: Ya aciz ya alçaklar

Akdoğan'dan, Güneş gazetesine sert tepki: Ya aciz ya alçaklar

İktidara yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li avukat Umut Akdoğan'ı İş Bankası'na yönetici olarak atadığını iddia ederek haberi manşete taşıdı. Akdoğan, yaptığı açıklamada hiçbir zaman İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadığını belirterek haberi yapanlara ilişkin "ya aciz ya alçaklar" dedi.

Katar'dan 500 milyonluk 'hediye' uçak tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarla CHP 'nin İş Bankası'ndaki hisselerini Merkez Bankası'na devredilmesi gerektiğini söyleyerek gündemi değiştirdi. İktidara yakın medya tarafından günlerdir İş Bankası'yla ilgili haberler yapılmaya başlandı. Gazetemize açıklama yapan Akdoğan, Güneş Gazetesi'nin,  kendisinin İş Bankası yönetiminde olduğu iddiasını haber yaparken İş Bankası'nın internet sitesine bakmadığını söyledi. Akdoğan, "Bunlar Google'a bakıp İş Bankası'nın internet sitesinden yönetim kuruluna bakamayacak kadar aciz. Ya da bunları görmelerine rağmen yalan haber yapacak kadar alçaklar. İkisinden birisi" dedi.

"OKULDAN ATILDI"

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, hemşehrisi Umut Akdoğan'ı İş Bankası Yönetim Kurulu'na atadı. Akdoğan da bu görev sayesinde milyonlar kazandı. Akdoğan'ın yüzlerce aday arasından seçilen dört yöneticiden biri olduğunun iddia edildiği haberde Akdoğan hakkında "Genel başkanın desteğiyle hem siyasette hem de iş dünyasında yükselen Akdoğan'ın, kayda değer bir başarısı yok. Bilkent Üniversitesi'nin hazırlık programını bitiremeyen ve bu yüzden okuldan atılan o genç, Ankara'nın en düşük puanlı özel bir üniversitesinin hukuk bölümünden 6 yılda mezun olabildi" ifadeleri yer aldı. 

"MİLYONLARIN HAKKI BU PAÇAVRALARLA GASP EDİLİYOR"

Umut Akdoğan, hakkında çıkan haberle ilgili açıklama yaptı. 

Türkiye'de milyonlarca insanın çarpık basın düzeniyle derdini anlatamaz durumda olduğunu belirten Akdoğan, "Ben hem siyasi hem avukat olmam nedeniyle sizler aracılığıyla derdimi anlatabiliyorum.Ya sesini duyuramayan yığınlar ne olacak?

 Bu yalan haberle bir kez daha görülüyor ki Türkiye'de derdini anlatamayan, bunların iftiralarına maruz kalan milyonların hakkı, hukuku bu paçavralarla gasp ediliyor. Türkiye'nin çok önemli gündem maddeleri varken iş geldi İş Bankası’na dayandı. Olacak iş değil. Bu gazete benzeri şeyde çıkan haberim ve ATV sabah haberlerinde yayınlanan haberler bunun bir parçası" dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU BENİ HİÇBİR GÖREVE GETİRMEDİ"

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadığını söyleyen Akdoğan "Kemal Kılıçdaroğlu sekiz senedir bu partinin genel başkanı. Ben bu partinin kurultayında çarşaf listeden seçilerek Parti Meclisi üyeliği yaptım. En üst organında 26 yaşında yer aldım, partinin anaokulundan geliyorum ancak 8 yıldır Kemal Kılıçdaroğlu beni değil İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine hiçbir göreve atamadı. 

"KAZANDIĞIM PARAYLA DÖNER DAĞITACAĞIM"

Gündem değiştirmeye pabuç bırakmak istemediğini söyleyen Akdoğan, dava açarak kazandığı parayla Yenimahalle Şentepe'de döner dağıtacağını belirtti.

"YA ACİZ YA ALÇAKLAR"

"İşte milyonlarca insanın ahlakının şerefinin ırzına geçmek istiyorlar" şeklinde konuşan Akdoğan bunlardan birinin de kendisi olduğunu söyledi. Akdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

Bunlar Google'a bakıp İş Bankası'nın internet sitesinden yönetim kuruluna bakamayacak kadar aciz. Ya da bunları görmelerine rağmen yalan haber yapacak kadar alçaklar. İkisinden birisi.

"HABER BAŞTAN SONA KADAR YALANDIR"

Güneş'in yaptığı haberle ilgili açıklama yapan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Güneş'in manşetine taşıdığı bu sözde haber, kuyruklu bir yalandır ve gazeteciliğin yüz karasıdır. Arkadaşım Umut Akdoğan, İŞ Bankası Yönetim Kurulu Üyesi değildir. AKP'li Güneş, partimize saldırabilmek için ne yapacağını bilmez bir haldedir. Haber baştan sona kadar yalandır." dedi. 

Akdoğan'dan, Güneş gazetesine sert tepki: Ya aciz ya alçaklar