Akın akın bayramlaşmaya gidiyorlar

Akın akın bayramlaşmaya gidiyorlar

Ramazan ayı ve bayramını ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ederken bugüne kadar 65 bin Suriyeli ülkesine gitti.

Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün aldığı önlemlerle izdiham olmadan gruplar halinde sınır kapısına gelen Suriyeliler, AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım belgesi, ön kayıt belgesi veya pasaportlarında yapılan kontrol ve işlemlerin ardından çıkış yapıyor. İstedikleri takdirde Kurban Bayramı'na kadar ülkelerinde kalabilecek olan Suriyelilerin yanlarında çok sayıda valiz götürmesi de dikkat çekti. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de havaların sıcak oluşu nedeniyle beraberlerinde götürdükleri eşyaları taşımakta zorlanan Suriyelilere yardım ediyor.

Tekirdağ'da oturan ve uzun zamandır İdlib'e gitmediğini belirten Macit El Bakkour, eş ve çocukları ile Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparken, ailesini çok özlediğini söyledi. Bakkour, "Tekirdağ'da yaşıyoruz. Verilen bayram tatilini uzun zamandır göremediğim ailemle geçirdikten sonra yeniden Tekirdağ'a döneceğim" dedi.

Çıkışların başladığı 1 Haziran'dan bu yana yaklaşık 65 Suriyeli sınır kapısından ülkesine geçti.